lena2_ Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2024 Kiedyś dorosnę do Twoich słów, kiedyś staną się dla mnie mostem. Wtedy znajdę prawdziwy brzeg, wszystko będzie jasne i proste. Może kiedyś zrozumiem, że czas, rzeźbi rysy w duszy człowieka, by wyłonić właściwy kształt. Tylko na mnie cierpliwie czekaj. 6
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2024 przez całe życie dojrzewamy złośliwi rzekną: aż do śmierci oczy i rozum są otwierane do słów i czynów chyba lepszych :)
corival Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2024 @lena2_ Przemówiła do mnie zwłaszcza druga część wiersza... te rysy są bardzo wymowne i prawdziwe. I fakt, czlowiek do wielu rzeczy musi dojrzeć, dorosnąć cczy jak tam to nazwać. Pozdrawiam :)
E.T. Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 @lena2_ Delikatne, subtelne, z nadzieją. Zrozumienie jest już w wierszu. Pozdrawiam. Ewa
Leszczym Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @lena2_ Faceci teraz no to proszę Koleżanki potrafią nawet samochód kupić przed w ogóle pójściem na randkę ;))) 1
Leszczym Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @Dagmara Gądek O faktycznie, dobrze wiedzieć, że kolor tego kupionego samochodu ma duże znaczenie :))) Jednak przed trzeba w sumie o coś zapytać :)))
Leszczym Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @Dagmara Gądek Przepraszam może głupie te żarty, naiwne trochę, ale po primo pytasz o kolor, po secundo o znak zodiaku, kupujesz auto w kolorze, sprawy mieszkaniowe są do zrobienia i ot co :) Klucze takie :) A tu wszyscy się głowią...
Leszczym Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @Dagmara Gądek Wszędzie widzę ten motyw kluczy. W teledyskach, filmach, poezji, tekstach piosenek, prozie etc. A ja nie byłbym sobą gdybym nie napisał, że nie można wykluczyć że nie ma kluczy. Po prostu nie ma :))) Wzajemnie życzę ;))
Adaś Marek Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @lena2_ Piękny wiersz, prosto i zrozumiale wprowadza zadumę na dorastaniem naszych bliskich łącznie z nami samymi. Chcieli byśmy żeby czas nie rzeźbił tych bolesnych rys, jednak dorastając nie korzysta się z doświadczeń ... innych, przy braku swoich własnych. Gratuluję tematu i wykonania. 1
Rekomendowane odpowiedzi