Deonix_ Opublikowano 30 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2024 (edytowane) kiedyś nie miałam w sobie tej odwagi mówiłam wszem wobec jakie to żałosne teraz mam i nie wiem co mnie powstrzymuje skoro tak bardzo pragnę stać się pustką nie mam już siły aby udowadniać kopać się z koniem przetrwać niemożliwe ilekroć zacznę nie cieszy mnie postęp ilekroć zaniecham czuję się podle wciąż żyję na lęku czas nie chce spowolnić a kiedy przez chwilę poczuję się dobrze dręczą mnie flashbacki koszmary ustronne Info ws. wiersza - ostatnio jestem bardzo zajęta i zapewne na ewentualne ślady obecności odpowiem po dłuuuuuuuugim czasie. Nie martwcie się o mnie :) Po prostu potrzebuję spuścić ciśnienie publikując wiersz. Deo Edytowane 30 Czerwca 2024 przez Deonix_ (wyświetl historię edycji) 4
Amber Opublikowano 1 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2024 @Deonix_ Życie jest absurdem, akceptując je takim mamy większą swobodę działania. Dobry wiersz. Pozdrawiam:)
Placebo Opublikowano 1 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2024 Edward Stachura w tym temacie trochę napisał, np. Fabula Rasa.
iwonaroma Opublikowano 1 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2024 @Deonix_ Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Deonix_ Opublikowano 6 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @Amber Dziękuję :) Chociaż sama nie wiem, czy to wierszem nazywać, ot energiczny wyrzut treści prosto z trzewi :) A że życie wymyka się logice i lepiej się żyje ze świadomością, że tak jest, to absolutna prawda :) Pozdrawiam również :) Deo 1
Deonix_ Opublikowano 6 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drugi raz dodaję, bo mi wykasowało odpowiedź :// Spokój – tak, jak najbardziej by się przydał, ale też ta pustka, to nie jest czyste nieszczęście, a pragnienie zniknięcia, nieistnienia, wręcz wolności. Skoro nie ma nic, to i nie ma nic złego. Chociaż dobrze by było móc po pewnym czasie taką pustkę wypełnić. Też nie lubię rywalizacij, zwłaszcza takiej, której końca nie widać. I jak słusznie zauważyłaś, prowadzić może do chronicznego stresu i depresji, a te mogą się skończyć równie źle jak powolne gotowanie żaby. A co do autentyczności wydźwięku… zdaję sobie z tego sprawę I dlatego wystosowałam ten dopisek kursywą na dole :) Żeby kto na 112 nie dzwonił :) Bardzo dziękuję za wniknięcie w tekst i refleksję w komentarzu :) Pozdrawiam również :) Deo @Placebo Nie jestem jakoś szczególnie wtajemniczona w twórczość E. Stachury, choć po przeczytaniu Twojego komentarza trochę poszperałam i... no, jakieś tam powiązania widzę, ale chyba bym się musiała o wiele bardziej wgłębić :) Dzięki za wpis :) Deo @iwonaroma Dziękuję trochę światełka zawsze się przyda :) @Rafael Marius Dziękuję :) Jeszcze coś u Ciebie skrobnę pod Podwórkiem, w temacie, ale jakoś mi się kiepsko myśli zbierają :) @beta_b Dziękuję również :) 2
Rafael Marius Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapraszam.
Rekomendowane odpowiedzi