Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Film przygodowy, wiecznie życiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Takie dziwne, że być uczciwym to żadna norma.

Nie ma ludzi całkowicie uczciwych, może są aspirujący.

Uczciwość to jest coś, co ma wynikać z pewnych faktów, co konkretnie należy zrobić w danych okolicznościach.

Jak przeżyć z uczciwością - oto są pytania.

czy ktoś zazdrości

tobie uczciwości

chociaż to nie jest

dzisiaj w zwyczajności

wyłuszczyć sprawę

kawa na ławę

niespotykane

trza mieć odwagę

chociaż człek straci

haracz zapłaci

ale się nigdy

nie wzbogaci 

łeb ma otwarty 

na wszelkie żarty

i się uśmiechnie

miast grywać w karty

nie szukaj mnie na żadnej stronie

Edytowane przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)

@agfka

Uczciwy względem siebie, oto wyzwanie :)

@Jacek_Suchowicz

Bo dla uśmiechu, na głowie stoi

Bo przez uśmiechy, już się nie boi :)

@Waldemar_Talar_Talar

Dzięki wielkie Waldemarze

@Nata_Kruk

Tak, jest coś magicznego w tym co zwykłe

Bo zwykłe

Oby się nie przyzwyczajać

@Natuskaa

Dla serialu, co wymaga

I naucza, co znaczy rozwaga

Miło mi :) Dzięki

@Rafael Marius

Podpisuję się!

Trzeba umieć patrzeć

Aby widzieć

@andrew

Bo pamięci, co wyznanie

Przytaknięci, poczekanie

@Andrzej P. Zajączkowski

Bo dla gości, to zasada

Jak jest zwada, w tych okładach

Dzięki wszystkim za czytanie

Miłego weekendu!

M.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym   Powtarzam: moim przodkiem jest Jakub Krzysztof Ignacy Jasiński herbu Rawicz - mason, jakobin, poeta i generał, jak pan sam mówi: mieszka pan na warszawskich Stegnach, więc: w czym problem dla pana wpaść na Pragę i odwiedzić grób mojego przodka? Kontrowersyjny to człowiek idący pod prąd na przekór ustalonym schematom, otóż to: blisko siedemdziesiąt procent patriotów miało taką opinię - kontrowersyjny, nawet Emilia Plater miała opinię dziwki i kto to robi? Niewolnicy, którzy wybierają salonowe niewolnictwo, dzięki takim ludziom jak Emilia Plater, Jakub Jasiński i ja - wciąż pan mówi po polsku, jeśli panu za mało, to: serdecznie zapraszam na Datezone (nick: Jamere) - jestem czysty jak łza - mam czyste Ciało i mam czysty Umysł i mam czystą Duszę - CUD! Moim hymnem jest wiersz biskupa, nomen omen: masona - Ignacego Krasickiego - "Święta Miłości Kochanej Ojczyzny" - niech pan przeczyta wszystkie zwrotki i niech mi pan powie - o czym jest ostatnia zwrotka?   Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 
    • @aff Cześć! Nie wiem, czy to przeczytasz, bo nie łapię się jeszcze w tym portalu. Ja pisałem przez ponad 3 lata w "piszę wiersze" aż go niejako z dnia na dzień usunięto. Mój styl pisania do samego końca był taki, jak powyższy tekst. Czasami napisałem też coś łatwiejszego, ale rzadko. Jak się tu odnajdę to może mnie polubisz, albowiem czytam prace innych dokładnie, aby znaleźć w nich głębię serca. Dziękuję za komentarz oraz (chyba) za coś w rodzaju za niego oceny, ale jeszcze nie jestem pewien. Ten portal jest nieco skomplikowany. Romek
    • @MIROSŁAW C. Ale z drugiej strony to może być tylko wrażenie...
    • @_M_arianna_ Z jajem. Znam komunistyczne uszy. Lekko...  
    • @Łukasz Jasiński Pan ma jakąś głęboką potrzebę kontrowersji, diabolizmu, jakiegoś artystycznego i odważnego wyrażania się. Dodatkowo jest pan dużym prowokantem, naprawdę sporym i w gruncie rzeczy przyznaję panu rację, gdyż emanuje pan artystycznym podejściem do sprawy. Innymi słowy jest pan właściwą osobą na właściwym miejscu. Tekst nieco słabszy od kilku innych, ale ok. Mocny, brudny i kontrowersyjny...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...