wierszyki Opublikowano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2024 U nas zbierają grzyby zwane panienkami. Myślałam, że to o tym :) U panienki, kto myślami? W okieneczko, to ułani. Panienki też jakby wracają, Sanah w popkulturze to taka jakby wieczna panienka. Pzdr. 2
Ewelina Opublikowano 8 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2024 @agfka jedno słowo a tyle znaczeń, skojarzeń:) Słowa mają moc. Pozdrawiam.
andrew Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2024 @Ewelina To jakby o nas. Wielu nie widzi swojej wyjątkowości. Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
[email protected] Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2024 @Ewelina Też tak wolę, ale chciałem być wścibski. Miłej niedzieli. 1
Ewelina Opublikowano 9 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2024 @andrew nie do końca rozumiem. Pozdrawiam serdecznie
Rafael Marius Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też zbierałem za młodu grzybki panienki w towarzystwie pięknych panienek. Takie brązowe ze zwiniętymi parasolami i prążkami pod spodem, przez większość uważane za niejadalne.
Ewelina Opublikowano 10 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 @Rafael Marius w takim razie w lesie dużo panienek, bo te grzyby często widuję, choć przyznam, że ich nie zabieram@Rafael Marius 1
Rafael Marius Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mało kto je zbiera. Ja jeździłem na wakacje nad morze z trzema panienkami i mamą jednej z nich. Ona wiedziała jak je przyrządzić, by się nie otruć. Jedliśmy regularnie i żyjemy do dziś. Choć żeby one smaczne były to nie powiem. Ciężkie czasy, kryzys. Edytowane 10 Czerwca 2024 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Tectosmith Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 @Ewelina Słodziutko. Przyjemnie jest się uśmiechnąć, kiedy Moira dyszy ciężko za uchem. Bardzo ładny wiersz o prawdziwej panience. Pozdrawiam serdecznie. 1
Ewelina Opublikowano 16 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 @Tectosmith @Tectosmith dziękuję bardzo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czemu Moira dyszy? 1
Tectosmith Opublikowano 16 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2024 @Ewelina Czeka z niecierpliwością na ostatni oddech :-) Kusi, wciąż kusi. 1
UtratabezStraty Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 Ja to w ten sposób rozumiem, że "panienka" znaczy "dziewczyna". I doceniam u dziewczyn gotowość do ubierania się niemodnie albo wręcz siermiężnie. 1
Ewelina Opublikowano 5 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2024 @UtratabezStraty @UtratabezStraty bardzo dziękuję za czytanie i komentarz. Tak, panienka to prostu dziewczyna, która żyje tak jak chce i ubiera się tak jak chce :) Pozdrawiam
UtratabezStraty Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 8 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2024 @UtratabezStraty @UtratabezStraty pewnie czasem i tak mogłoby się stać jak piszesz, choć wydaje mi się, że to zależy od tego, w jaki tłum by trafiła. A druga sprawa: wiedzieć można, a jednocześnie nie zauważać.
egzegeta Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 Dobrze napisane i jeszcze lepiej odebrane:) Pozdrawiam. 1
Ewelina Opublikowano 13 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2024 @egzegeta bardzo dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powyższy fragment przemówił do mnie szczególnie, zwłaszcza że wróciły wspomnienia. Z przyjemnością dałem dwudzieste serduszko. 1
Ewelina Opublikowano 15 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2024 @Wędrowiec.1984 bardzo mi miło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jakież to wspomnienia do Ciebie wróciły? 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2024 @Ewelina Oczywiście. Moja babcia nosiła taki fartuszek w grochy. Uwielbiała go. :) 1
Rekomendowane odpowiedzi