Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2024 (edytowane) brakuje tu jednej koleżanki, zagląda rzadko może by coś skrobnęła:) Ja Wam się przyznam tu od razu, że kiedy pióro mi w garść wpadło, to pomyślałem "westchnień ażur dla dusz subtelnych - jak zwierciadło". Tematy ciężkie i problemy na jakiś czas by warto schować, posmyrać lekko uszko weny lub mówiąc prościej ALICJOWAĆ. I pełen obaw tekst wkleiłem, a po tym niech się, co chce stanie. Czy może dobrze uczyniłem? Czy uda się ALICJOWANIE? :) Edytowane 14 Kwietnia 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 8
jan_komułzykant Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ zapalił mnie kolega i choć tu Kwiecia pod dostatkiem poAlicjować jest potrzeba pal diabli czarcią dziś zapadkę Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 2
iwonaroma Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2024 (edytowane) Żeby Alicja przeczytała @Alicja_Wysocka :) W ostatnim wersie ALICIOWANIE brak 'J' ? Edytowane 14 Kwietnia 2024 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 3
jan_komułzykant Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2024 @iwonaroma@Jacek_Suchowicz jakoś mi 'umkło'. A, pewnie dlatego, że w tytule jest o 'i' za dużo. Czyli bilans się zgadza ;) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2024 (edytowane) Dzięki wszystkim za wizytę i za wyłapanie - jak się pisze szybko to tak jest - ale bilans się zgadzał :)))) Jutro przeczyta, ale czy coś napisze? Zobaczymy Pozdrawiam Edytowane 14 Kwietnia 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 3
befana_di_campi Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Dla mnie to "Alicjowanie" udane :-) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2024 @jan_komułzykant Alicjowanie jak pączkowanie a kwiatów przecież nigdy w nadmiarze.Przeczyta zdanie, uśmiechem odpowie i zacznie się Alicjowanie.Po to są kwiaty i po to maj..Alicjo proszą.Już pora-:)Estetyczny Apel? Czy wyznanie? Dobry wiersz.Pozdrawiam wszystkich piszących..Bilans się zgadza Janku-:)Jacku fajny wiersz.. 2
poezja.tanczy Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2024 @Jacek_Suchowicz Na te Alicje, i te wybory Są koalicje, przypadku pozory Fajnie napisałeś. Z dużym luzem tekst Tak powinno być Pozdrawiam miło, M. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2024 @Jacek_Suchowicz Alcjowanie się udało Pozdrawiam 1
andreas Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2024 @Jacek_Suchowicz Nie znam Alicji, ale mam w zanadrzu sporo leciutkich wierszyków. Jaki temat byłby najlepszy? Pozdrowionka. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2024 (edytowane) Dzięki wszystkim Alicjowanie się nie udało skoro Alicji nie ma być może słów było za mało może zbyt małe gremia a może czeka na wielką wenę by w metaforach hasać wyrazy w zwiewne piórka przemienić w nitki babiego lata czekać cierpliwie to pozostało patrzeć jak świat się zmienia Alicjowanie się nie udało skoro Alicji nie ma ;) @andreas Każdy temat dobry - czekamy Pozdrawiam Edytowane 17 Kwietnia 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Ojej, ale się wzruszyłam. Dziękuję za pamięć, jest mi niezmiernie miło. Zaglądam do Was. Z Tobą Jacku Suchowicz, to istne ale przemiłe utrapienie, trzymasz mnie przy życiu (poetyckim) i nie dajesz zasnąć. Dziękuję Przyjacielu. Cóż powiedzieć, nie mam nic na swoją obronę, chyba tylko tyle, że chęć mi się wypisała jak atrament, a zmuszać się nijak nie potrafię, no przepraszam. Nie mam pojęcia czy i kiedy zmieni się coś w tym temacie, ponoć nadzieja umiera ostatnia, a ja nie mam z nią póki co, kontaktu. Zostawiam serdeczności, nie żegnam się z Wami, nie zabieram tego co moje, trwam w zawieszeniu darujcie... 4
Bożena De-Tre Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 @Alicja_Wysocka Darowałam bo znam to uczucie „ zawieszenia” Ja czekam z niecierpliwością już na to co „niby mi nie zależało” a jakoś się „ przyczołgało i trwa”-:)Wiosennego spojrzenia na to co wokół , za Oceanem i w nim..życzę Tobie Alicjo i Nam Wszystkim.Może to teraz Nasz czas?-:)Pozdrawiam od Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 @Bożena De-Tre Bardzo dziękuję Bożenko za wyrozumiałość i pozdrowienia, wszystkiego poetycznego :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 "chęć jak atrament się wypisała" bo mamy wzloty i upadki system dur-mol dziś widać cały on wśród piszących jest nierzadki ale potrzebny by się wyciszyć napiąć synapsy pomysłami i pisać wiersze w jednym błysku smyrać odbiorcy gust i pamięć :) 2
Bożena De-Tre Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zatem smyrajmy Nietowarzysze wsłuchując się w tą ludzką ciszę co zawsze w nas już pozostanie… i takie tam dopowiadanie.. co tych tajemnic wiele skrywa.Pióro zostaje! Wiosna wzywa-:)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 Ładnie... Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi