Ten utwór został doceniony przez użytkowników. kwintesencja Opublikowano 23 Lutego 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2024 Tu ból się panoszy, dotyka, dociera Przez watę przesiąka – przecieram ligniną Wyłazi na zewątrz, uczepia się rdzenia Przetrawiam, przełykam, próbuję ochłonąć Wywieszam różową bibułkę przez okno Zakrywam, w ciemności nie trzeba się wikłać W teatrzyk dialogów – co mi się nie śniło Świat wyje, rozpulchniam skorupę, Coś świta 17
jan_komułzykant Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2024 a może jednak trzeba, jeśli coś świta, bo staniem z boku nic się nie wskóra? Pozdrawiam. 2
MIROSŁAW C. Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2024 @kwintesencja Puenta, palce lizać... ...i reszta - inplus ! Pozdrawiam. 2
Bożena De-Tre Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2024 @kwintesencja Jak świta to zapewne Śpiewy Gregiańskie. 1
kwintesencja Opublikowano 23 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre pytanie, działanie wymaga odwagi, łatwiej wytrwać w bierności, tylko czy to jeszcze życie, czy wegetacja? @MIROSŁAW C. Dziękuję, bardzo mnie cieszy, że wiersz Ci się spodobał, serdecznie pozdrawiam @Bożena De-Tre możliwe ;) @violetta@sisy89@Leszczym@iwonaroma@Waldemar_Talar_Talar @ja_wochen dziękuję Wam za serduszka, pozdrawiam i życzę udanego weekendu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 23 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2024 @kwintesencja świetne zakończenie…rozpulchniamy ? Czy spulchniamy skorupę i pytanie kto? Bo po co ,to już w apelu Twoim ujęte.Może coś mi się „ wyśni” to podzielę się..słowem.Pozdrawiam gorąco. 1
poezja.tanczy Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2024 @kwintesencja Na pobudkę, i strapienia A może sen, to urojenia Jak zwykle, pięknie płyniesz słowami Jest forma :) Pozdrawiam serdecznie, M. 2
kwintesencja Opublikowano 24 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, robi to peel, mimo że jest mu w tej skorupie bezpiecznie, to świat wzywa :) Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam Cie, miłego weekendu! @Tectosmith@Moniadziękuję Wam bardzo za serduszka, pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego weekendu 2
andrew Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2024 @kwintesencja ... nie będę liczył chwil przyjmę każdą z radością chociaż wiem że potem z błękitem chmur odpłyną w dal ... Pozdrawiam serdecznie, Miłego wieczoru 1
kwintesencja Opublikowano 24 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2024 @andrew ja również pozdrawiam :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczęśliwi czasu nie liczą, a te chwile i tak z góry są policzone
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @kwintesencjaprzez...na....cze....nie...coś w tym odgórnie jest - pozdrawiam 1
kwintesencja Opublikowano 24 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2024 @Wiesław J.K. pozdrawiam serdecznie :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 To prawda, puenta świetna, ale i cała treść "gra mi", jakże gra... a i tytuł.. troszkę znajomy. @kwintesencja .. pozdrawiam 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 a może trzeba działać z rozmysłem zdecydowanie uśmierzyć ból wraz ze snem strzepać przykrości wszystkie by się obudzić bo świta już :)
Nefretete Opublikowano 26 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2025 @kwintesencja Skoro coś świta, warto poczekać; od odpowiedzi — na kolejny dzień Pozdrawiam cię
Rekomendowane odpowiedzi