Triengel Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 Widzę jak cierpisz Kolejny kieliszek opróżniasz Chyba dwudziesty z kolei I to wszystko Tej jednej nocy Wiem ile przeżyłeś To mnie martwi bardzo Zawsze silny byłeś A teraz chyba się poddałeś Wielka szkoda Twój organizm ledwo zipie Jedno whisky dziennie Mocne dragi pewnie też Na nogach się nie utrzymujesz Z słów pozostał tylko bełkot Nieszczęśliwa miłość Zabrała wszystko co kochałeś Dzieci, dom, rozum Zawsze mówiłeś że sobie poradzisz Że wszystko będzie dobrze Teraz patrzę jak leżysz Odszedłeś w spokoju Przynajmniej już nie cierpisz Lecz jakim kosztem Żałuję że nie zdołałem pomóc Pamiętać o tobie będę Po wsze czasy Zawsze byłeś przy mnie Doceniam wszystko to Co dla mnie zrobiłeś Niechaj to będzie apel Dla wszystkich cierpiących Po pomoc nie bójcie się sięgnąć Nie jest to żaden wstyd Hańbą się nie okryjecie... 5
duszka Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten apel w moim odczuciu dotyczy właśnie treści zawartej w powyższym fragmencie - nie dopuszczajmy do tego. Pozdrawiam. 1
Florian Konrad Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 Nie widzę możliwości poprawy tego tekstu. Dramatyczność-patetyczność, mega banał.
Triengel Opublikowano 12 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 @duszka Ten apel nie dotyczy tylko tego, jest wiele innych niestety sytuacji nieprzyjemnych związanych z alkoholem @Florian Konrad w jakim sensie? Jest az taki zly czy jak? 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 Witam - alkohol nie zaleczy ran - Pzdr. 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 @Triengel ...szklany krzyż podnoszę z napisem na kapslu Król Alkoholików... Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 12 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 @Triengel Ludzie generalnie są niezdolni do pomocy a jeśli Peel to Ty to Ty także niestety. Wiersz już niczego nie zmieni. Rozgrzeszenia brak. Pozdrawiam. 1
Triengel Opublikowano 12 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2024 @Tectosmith niestety czasami nie da się komuś pomoc nawet gdyby się tego mocno chciało. Pozdrawiam
Tectosmith Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I jest w tym sporo prawdy. Czasami faktycznie się nie da. Pozdrawiam. @Triengel A wiersz jest przejmujący i szczery.
Rekomendowane odpowiedzi