obywatel Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 Nie pytaj o 100 dni Nie pytaj o obietnice Nie pytaj o świat Zapytaj co Ty możesz zrobić dla świata Nie pytaj o 100 dni Nie pytaj o obietnice Nie pytaj innych Zapytaj siebie czy chcesz tak żyć Nie pytaj o 100 dni Nie pytaj o obietnice Nie rób jak inni Rób tak byś był wolny i szczęśliwy Kiedy rozpoznasz kłamstwo nienawiść i zło I zrobisz jak serce podpowie - zrozumiesz i to
Maciej Sawa Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 @sam_i_swoi Nie błądzi - kto pyta. Błądzi ten, co sobie kimś gębę wprost wytarł
obywatel Opublikowano 21 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 @Maciej Sawa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja przepraszam, bo sobie wypraszam :))) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej: Zapytaj co Ty możesz zrobić ze światem.
obywatel Opublikowano 21 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 @Wiesław J.K. dlaczego raczej? mnie się podoba moja oferta dla..., jaka jest Twoja interpretacja ze swoim "ze"?
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @sam_i_swoiPo prostu, jedyne co człowiek może zrobić dla świata (planety) to dbać o nią, a nie zanieczyszczać. Ze światem w obecnych czasach człowiek może zrobić coś niedobrego.
obywatel Opublikowano 21 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 @Wiesław J.K. zgadzam się z powyższym, mamy dwa punkty widzenia, mój mówiący o nadziei - i Twój, który ostrzega. Twój jakby nie patrzeć jest dumny, władczy i osądzający. Mój skromny i pytający. Oba punkty widzenia dają wybór i każą się zastanowić i przemyśleć nad dalszym działaniem, indywidualnie i społecznie. Powstał ciekawy dylemat. Niekoniecznie dobry dla wiersza. Moim zdaniem nie jesteśmy jeszcze tacy mocni, aby okiełznać siły natury i zostawię swoje.
Rekomendowane odpowiedzi