Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 (edytowane) w cenie ciszy Edytowane 29 Stycznia 2024 przez Radosław (wyświetl historię edycji) 6
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 a cisza w cenie świętego spokoju :) 1
Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na to bym nie wpadł ;) 1
obywatel Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 i jeszcze cena świętego spokoju w ściszy
Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale to już tak nie porywa serca. Nie brzmi dobrze, gdy się czyta na głos. ;) 1
obywatel Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. proszę bardzo porywający tekst w wersach (ten sam znaczeniowo) :)): w ciszy jest cena świętego spokoju
Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po tuningu znacznie lepiej, jednak nie odnajduję się w powyższym sensie.
obywatel Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W przeciwieństwie rozumiem jeden i drugi 1- znaczenie pierwszego za cenę ciszy mamy święty spokój 2- znaczenie drugiego za cenę świętego spokoju mamy ciszę drugi jest prawdziwszy, można określić życiowy na zasadzie "zostawcie mnie w spokoju" :)))) Natomiast pierwszy to retoryka oznaczająca, że wystarczy zażądać ciszy i będzie święty spokój - nic bardziej mylnego :)))))) 1
Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawa interpretacja. Natomiast, jeśli pozwolisz, zniuansowałbym przekaz. Otóż cisza potrafi być wymagająca i w jej "objęciu" wychodzą na powierzchnię trudne doświadczenia z przeszłości, do głosu dochodzą przykre uczucie itd. W tym sensie za tytułowy święty spokój płacimy tym co nam oznajmi cisza i co z tym zrobimy.
obywatel Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przepraszam ale teraz ja nie rozumiem, sorry :) chociaż chyba wiem w czym rzecz Tobie się wydaje, że cena jest zapłatą kiedy ja myślę o dawaniu czyli darowiźnie :))
Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Święty spokój jest w cenie ciszy To ja przepraszam - ta fraza jest tak niedookreśłona i wionie tandetą, że każdy wyniesie z niej swoją treść , a przecież nie o to do końca chodzi.
obywatel Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj nie rozmieniajmy się na drobne :))) powiedz więcej o tych kosztach a ja Tobie o tym że za dar świętego spokoju mam ciszę :)))
Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 @sam_i_swoi Wtedy cała miniatura stworzyłaby tytuł.
obywatel Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 @Radosław doskonały tytuł! :))) nic dodać nic ująć, a tu popatrzmy zamiast samemu przyznać - dobra tak też może być, toczysz walkę o coś czego w ogóle na początku nie podważałem, co teraz? zrozum ja rozumiem Twoje i ten koszt, to ty sprowokowałeś mnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))
Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 @sam_i_swoi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O przepraszam. To Ty dałeś się sprowokować ;) Ale to dobrze, że tak niewiele słów jest przyczynkiem do dyskusji. Choć tak jak już wczesnej wspomniałem, oceniam swoją miniaturę na 1 +, więc myślę że szkoda ąz tylu wiadomości na forum publicznym na "utwór" składający sę z trzech słów.
obywatel Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Skonkludujmy za cenę ciszy :)) Święty spokój jest w cenie ciszy gdy nie zazdrości :))))
Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 @sam_i_swoi Widzę, że masz niezłą polewkę i słusznie. Natomiast całkiem poważnie, to z twojej propozycji usunąłbym "nie zazdrości" - dajesz kawę na ławę ;) 1
obywatel Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))))))))) EOT
jan_komułzykant Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 to już ktoś wymyślił dawno temu: mowa jest srebrem, a milczenie złotem inaczej mówiąc - cisza jest najcenniejsza :D
iwonaroma Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 Bardzo esencjonalnie (i słusznie, jeśli chodzi o ciszę) choć mnie się czyta jeszcze bez 'jest', ale nie wiem, czy to już nie byłaby przesada :) 1
Rekomendowane odpowiedzi