Polman Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 (edytowane) dziś porannym zwyczajem postawiłem na stole dwie filiżanki czarnej kawy, dla losu mojego i dla mnie dziś gdy już stary jestem, przed nowym dniem stojąc, moje na życie równanie ciągle ma to rozwiązanie: milszym jest mi zapach porannej czarnej kawy, niż dźwięk ostrzonego miecza na wojenne wyprawy chociaż nie mam polisy, na to co dzień przyniesie, nasze poranne spotkanie wiarę w jego łaski niesie dnia każdego wędrówka gdzieś cel swój osiągam, a gdy droga jest trudna, słowa te proste pamiętam: miłuj bliźniego swego, szanuj matkę i ojca swego, nie kradnij, nie mów świadectwa fałszywego … Edytowane 1 Stycznia 2024 przez Polman (wyświetl historię edycji) 6
wojtku Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Polman Przemawia do mnie Twój wspaniały wiersz, Polmanie! Mnie los nierzadko wytrąca ze stanu równowagi, czyniąc mnie ofiarą losu :-). Tak jak Ty, w momentach silnych wychyleń staram się odwoływać do żelaznych zasad, takich jak: miłuj bliźniego swego, szanuj matkę i ojca swego, nie kradnij, nie mów świadectwa fałszywego … Z uprzejmym pozdrowieniem i życzeniami przyjaznych zrządzeń losu w 2024 roku, Wojtek P.S. czekam z niecierpliwością na Twoje kolejne wiersze. 1
duszka Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Polman Jaka piękna, ciepła otwartość na każdą małą chwilę życia :) Pozdrawiam!
Ewelina Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Polman jak dobrze mi się czytało Twój wiersz. Jest jak balsam. Pozdrawiam.
Polman Opublikowano 2 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 @wojtku@duszka@Ewelina Serdecznie dziękuje za bardzo miłe słowa i życzenia. Też Wam życzę łask losu w 2024 . Czajnik już gwiżdże, zapraszam na kawę ;-) Miłego dnia ;-) 2
Polman Opublikowano 2 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 (edytowane) @Polman @Ewelina Dziś po raz pierwszy czytałem Twoje teksty. I jestem pod ogromnym wrażeniem! Są piękne ! ;-) Pozdrawiam ;-) Polman Edytowane 2 Stycznia 2024 przez Polman (wyświetl historię edycji) 1
Ewelina Opublikowano 2 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 @Polman bardzo mi miło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie dziękuję :) Miłego dnia dla Ciebie :)
Polman Opublikowano 3 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2024 @iwonaroma pięknie dziękuję. Pozdrawiam ;-)
Rekomendowane odpowiedzi