Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 30 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 (edytowane) Linia przesyłowa... ...to pięciolinia, tyle że klucz basowy wpadł oknem do chatki z zapałek. Szydełko mota się z nićmi o kolory, który wybrać dla nieba w nowym roku. Pod stołem rozsypane nuty, jedna na czwartej, pozostałe krzyczą, żeby w półtony przyozdobić poranek. Liczne zakręty przysiadły na wahadle zegara - wybudza się uśpione. Wichury podkuliły ogon, zrozumiały, albo nigdy nie pojmą, ile czar piołunu wlano w ziemię. Ociekają myśli, lecz przedostatni dzień grudnia czuwa, już podrzuca ciepło do kominka... ... chcesz trochę.? grudzień, 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 14 Stycznia 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 14
Tectosmith Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Piłaś kiedyś piołun?
jan_komułzykant Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kolor nieba niebieski bo to ważne i wichury których żaden chwast nie przegna a na niebie żadnej chmury i gwiazdek tylko nuty mazurkowe bo... jest jedna 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 (edytowane) Janko"Muzykancie"... ale śliczny komentarz.! i nutki, które kieeedyś umiałam czytać i pisać, dodatkowo strofka o kolorze nieba, że ważny, tak jest, bardzo ważny.!. kocham błękity ze wszystkimi jego tonacjami, plus jakieś baranki dla ozdoby. Bardzo dziękuję za zatrzymanie się u mnie, dyg... :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kieeedyś tak. Edytowane 30 Grudnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Tectosmith Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gydam? To jakieś nowe słowo o którym nic nie wiem? Z tego kołopierdupaska to bym się nie cieszył na Twoim miejscu.
jan_komułzykant Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 @Nata_Kruk podpowiem tylko, że ostatnie trzy nutki odpowiadają za "ży-je-my. :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 @jan_komułzykant ... dzięki za.. podpowiedź. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .. no widzisz, gniot tez może dostać. Mam wrażenie, że jednak nie wszystko. Jedna uwaga... nie prowadź pod treścią jałowej dyskusji, bo nie lubię sztucznego nabijania odsłon.
Tectosmith Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Nie piernicz. Mój komentarz nie ma nic wspólnego z "odsłanianiem" i nigdy nie zauważyłem, że ma to jakieś znaczenie. Zwracasz w ogóle na to uwagę? Serio? A że KołoMłuzykant to wątpliwa podpora to już co innego.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 Witaj - Przedostatni dzień grudnia czuwa, już podrzuca ciepło do kominka... Super się podoba to co powyżej - pomyślności w Nowym Roku ci życzę - 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Waldemar_Talar_Talar .... fajnie, że się spodobało... :) Tobie także dobrej aury na cały Nowy Rok.
Wochen Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 @Nata_Kruk ciekawa huśtawka emocji, oczekiwań ….. co dej? … czas pokaże na zegarze 1
Rafael Marius Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie to normalka, bo grałem na gitarze basowej. Oby tego ciepła w przyszłym roku było jak najwięcej. 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nieee, czas pokaże w życiu... :) a zegar i tak szwęda się zawsze obok... ;) Jak miło, że komentujesz. Dziękuję za wizytę. @Rafael Marius Zgadzam się z Twoimi słowami, ciepło powinno łączyć ludzi, a nie dzielić. Basowa..? no proszę... :) Dziękuję za słowa pod... Panowie, pozdrawiam już z Nowym Rokiem i zdrowia życzę. Edytowane 30 Grudnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rafael Marius Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję wzajemnie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2023 już spod stołu pozbierano wszystkie nutki ktoś tonacje bemolowe palcem brzdąka nagle przestał dźwięk wibruje wpada w uszy trzeba działać jakby mówił zacząć sprzątać z Nowym Rokiem dwa kolory najważniejsze biel i czerwień łopoczące dziś na wietrze piołun z ziemi wiatr ze wschodu hen poniesie tam gdzie życie spokojniejsze ponoć lepsze smutno 1
Nata_Kruk Opublikowano 31 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2023 (edytowane) @Moona ... @Magda1973 ... @MIROSŁAW C. ... dziękuję za zatrzymanie się u mnie... :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz ... Jacku, dziękuję za strofki... :) szukam muzy nawet wtedy gdy nad głową, linie wiszą, ponad nimi trzepot skrzydeł, lecz gdy w nutki się zamienią, nagle brzdąkam, ale C - dur, gdzieś przy domu, niekrzykliwe. biel z czerwienią niechaj zdobi dzień zwyczajny, bajcle z piasku baby lepią, krzyk się niesie. ponad parkiem dżdżystość nieba, jak kotarę, błękit z tęczą wszystkim ludziom porozwiesza. ... dla rozgonienia smutku... :) Życzę dobrego Nowego Roku. Edytowane 31 Grudnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Starzec Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Nata_Kruk jak dla mnie,to bardzo zagadkowy wiersz i niekoniecznie z pozytywnym zabarwieniem. Pozdrawiam noworocznie:) 1
Nata_Kruk Opublikowano 2 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2024 (edytowane) @Starzec ... bardzo dobrze wyczułeś, pozytywne 'zabarwienie' jest tylko na końcu, reszta chropowata, jak to, co wokół. Pomysł już dawno grał mi w głowie - pięciolinia - ale celowo dałam nieco techniczny tytuł, który może być 'dodatkową' interpretacją. Nie chciałam.. druty.. jak wielu ludzi potocznie mówi, a poza tym, mam sporo 'dziwnych' zdjęć, które podpowiadają mi tytuł, albo treść. Bardzo dziękuję za zostawione słowa. @A-typowa-b .... @beta_b ... @Leszczym ... dziękuję za czytanie. Drodzy Goście.. ślę Noworoczne, pozytywne pozdrowienie. Edytowane 2 Stycznia 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi