Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marek.zak1 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 Z mamą się najlepiej czuje, odejść od niej nie planuje. przez telefon wciąż z nią gada i meldunki chętnie składa. Szybko odkryj, co jest grane- bo masz z takim przechlapane. To kontynuacja ostrzeżeń dla dziewczyn szukających życiowego partnera. Uwagi i propozycje mile widziane. 12
sam_i_swoi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 Może zdarzyć się też tak Mamicórcia z mamisynkem Zejdą się pod okiem mam Wtedy mamy pokierują parę w tan Mamy zawsze dobrze radzą, Wiedzą kiedy przestać mają, Gdyby jednak nie przestały, Wówczas to korzystaj z dobrej rady Propozycję mam następną niech nim będzie lekkoduchy, autor już wymyśli i na niego ostrzeżenie, a w kolejce już czekają gnuśni, i czyściosze z brudaskami, i pracusie z leniuszkami, i świętoszki z ... tu nie wiem czy też mają być złe duchy, czy też śmieszne lekkoduchy? 1
RafałStudziński Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @Marek.zak1 pod mamy sukienką najbezpieczniej i mamy cyc najlepszy ;*) Dziewczyny mają problem z mamusią i facet prawie zawsze jest na drugim miejscu, a chłopcy często szukają mamy kontynuacji zamiast prawdziwego związku kobiety z mężczyzną. Z mojej strony np. kocham moją mamę i jak po niej jadę ostrym hejtem to tylko dlatego, że mój stary nie dość, że znalazł sobie w mojej Matce psychiczny worek do bicia to cały czas siedzi pod jej suknią ze strachu, ale akurat mój biologiczny Ojciec nie ma żadnych jaj i w związku jest największą pizdą. Mąż przede wszystkim ma być oparciem położonym na wspólnym fundamencie związku, no i ma być odważny, uważny i słuchać i nie bać Kochać. 1
sam_i_swoi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @RafałStudziński przecież poezja ma być ucieczką przed codziennością życia, chyba że codzienność jest dla kogoś poezją, ale wtedy zostaje uprzedmiotowiona i czar pryska, staje się nudna i moralizatorska, czy nie mamy potrzeby odskoczni od tego? jeśli nie możemy się spełnić w rzeczywistości to uciekamy w imaginacje - tak mi się wydaje , a Tobie? 1
Marek.zak1 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @RafałStudziński @sam_i_swoi Dzięki za komenty i propozycję następnych ostrzeżeń. Emocje, nazwane niekiedy miłością tłumią ostrość postrzegania drugiej osoby, ale należy je ostrzegać mimo to. Co do poezji i ucieczki przed codziennością, to niekoniecznie. Dla mnie jest formą przekazu spraw interesujących innych, podobnie jak były u Kochanowskiego, Krasickiego i innych. Pozdrawiam.
sam_i_swoi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przecież, wiesz doskonale, iż chodziło o codzienność bolesną, raniącą duszę, nie tą radosną i piękną - która z kolei staje się banalną. Jeśli ta pierwsza jest podana z żartem/ironią wówczas, ten żart uwalnia te złe stany. Żeby nie było, w Twoim utworze jest ironia, trzeba ją tylko dostrzec. Pozdrawiam. Edytowane 23 Grudnia 2023 przez sam_i_swoi (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @sam_i_swoi Dzięki, a poezja, jak muzyka łagodzi obyczaje. Pozdrawiam.
sam_i_swoi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @Marek.zak1 Zgadza się, ale i tak jej nie zdefiniujemy jednoznacznie :))) Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @Marek.zak1 Trudno się nie zgodzić. De facto ja sam od dwóch lat mieszkam z mamusią i mnie też należy się bać, ha ha ha. Pozdrawiam.
Moona Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @Marek.zak1 Zdrowe relacje dziecko-rodzic to podstawa do czegokolwiek. Pozdrawiam :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Problem jest taki, że ludzie o dominujących charakterach wywierają wpływ na bliskich i nimi sterują, a ci nie mają odwagi zerwać się ze smyczy. Relacja dominująca, często samotna matka - słabszy syn jest tego przykładem. Pozdrawiam.
RafałStudziński Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @sam_i_swoi dla mnie poezja Jest opisem co w Duszy gra i opisem niewidzialnego. Poezja niekoniecznie ma być odskocznią, Jej cel Jest o wiele bardziej poważny nawet wtedy kiedy ubrana Jest w lekkiej formie. Opisywanie piękna lub żarty ze świata lub dogmatów ma na celu poznawania się na nowo, ponieważ często nie znamy bliskich Nam Osób tak samo jak Samych Siebie. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 (edytowane) nosi coś w spodniach i umie użyć lecz do mamusi chodzi po szlugi a żony wdzięki czasami kuszą wtedy mamusia biegnie z podusią by ci wygodnie było syneczku i się nie przemęcz tak po troszeczku jak zawsze w życiu radzi mamusia bo wychowała go na synusia on nie odetnie sam pępowiny bo zaraz rozpacz i on jest winny męczą to życie razem powoli miast się od siebie cięciem wyzwolić :) Edytowane 23 Grudnia 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 Dzięki, tak to wygląda, jak napisałeś. Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 tak mogę coś na ten temat powiedzieć (przykład z dalszej rodziny)- wielka draka wrzaski i umieranie - prawie zawał i ciotka zmalazła swoje miejsce w życiu syna Pozdrawiam
sam_i_swoi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 Żałuję, że się odezwałem, zeszło na patologię, nie muszę, ale wspomnę czy każdy przypadek jest taki? A przede wszystkim czy relacja pomiędzy matką, a córką też może być podobna wtedy, jedna rada i z własnego doświadczenia miałem przechlapane. Rozumem dużo, albo nic, ale żeby facet facetowi robił takie rzeczy i obmawiał. No żałuję.
Omagamoga Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to samo . dziecko nie może bez mamy lub taty dnia wytrzymać psycho mama lub tata omiamią głupola. bo mądrego będą tłóc dopuki nie odda albo się wzmocni na tyle że będą sobie rece łamać lub trzanki od narzędzi rolniczych jest jeszcze opcja ucieczka i powrót i zemsta jest słodka
Rafael Marius Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @Marek.zak1 A znasz kogoś takiego, bo ja nie.
Marek.zak1 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znam wielu facetów, dla których matka zawsze była numerem jeden, przed żoną. Oni wiedzieli, że dla matki oni też są najważniejsi, bezwarunkowa akceptacja i miłość, bez wad. a żony to jednak krytyczne, z pretensjami, a z miłością to różnie bywa. Pozdrawiam. 1
sam_i_swoi Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2023 @Omagamogachyba nie zrozumiałeś, pod utworem są sami faceci, choć był dedykowany do dziewczyn :))))
Rekomendowane odpowiedzi