Somalija Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 (edytowane) w co wierzyli syberyjscy łowcy mierząc stopami ziemię pełną zdradliwych korzeni i głazów ukrytych pod śniegiem mamut był bogiem czy rzeka matka biorąca początek w zamglonych górach Etiopii gdy trzy miesiące achet żywiło wodą i mułem piach pustyni wypełniając doły ziemne potłuczonymi naczyniami i kośćmi z prostych chat nim pielgrzymki grzebalne wyniosły w górę piramidy sokołów Horusa słoje i miazgi odliczały czas przedwiecznych lasów życie było przestrzenią pomiędzy żądzą polowań a strachem opuszczania legowiska bez zasłony depresji i złego samopoczucia jestem antysystemowy na przeciwlękowych Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 7
Rafael Marius Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też. Już jako dwunastolatek rzucałem w ZOMO warszawskim brukiem. Takie były czasy. Teraz rzucam wierszami.
Somalija Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Rafael Marius Byłeś odważnym chłopcem... 1
Corleone 11 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Somalija Bardzo dobrze napisany wiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Jedyna wątpliwość dotyczy odstępu między dwiema ostatnimi linijkami, stanowiącymi pointę - wydaje się ona zbędną przy takich treściach. Pozdrowienia Autorce.
Somalija Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 (edytowane) @Corleone 11 Wiesz jak podziwiam Egipt sprzed ery piramid i późniejszej... Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Corleone 11 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Somalija Wiem. I dlatego dziwię się, że jeszcze nie poleciałaś do Egiptu, aby zobaczyć na własne oczy Wielką Piramidę. A jak Twoja odpowiedź ma się do wspomnianej wątpliwości?
Somalija Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Corleone 11 Bo mam oczy duszy i bywam po swojemu. Czasem człowiek patrzy i nie widzi... A... miałam chaotyczny dzień, z pracy biegiem na jasełka do przedszkola... zaraz poprawię Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Somalija Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, siedzę sobie w moim świątecznym salonie i odpoczywam po szalonym dniu...
Arsis Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Somalija żeby nie było, że zapomniałem... jeśli o oczywiście nie masz nic przeciwko bluesowi...
Corleone 11 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Somalija Też patrzę duchowo/energetycznie. Dlatego decyduję, postępuję i piszę tak, a nie inaczej. Fakt, w jednym z poprzednich wcieleń napatrzyłaś się na Wielką Piramidę. @Somalija Popraw "odstępową literówkę" - "sprzed" zamiast "z przed".
Somalija Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Corleone 11 To nawet nie chodzi o piramidy, raczej o powstawanie świata, sztuki, pisma, wierzeń... @Arsis Dziś bym Ci wybaczyła, ponieważ oglądasz pewnie ,,pucz" TVPiS
Arsis Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Somalija oglądam teraz Szkło Kontaktowe
Rafael Marius Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie. Jeszcze z drugim takim z sąsiedniej klasy. Reszta się bała, a my chodziliśmy na wszystkie demonstracje. Nieraz się pałą dostało i armatką wodną. A na mnie ten ich gaz nie działał. Nawet lubiłem ten zapach. Nie używałem nawet szalika.
poezja.tanczy Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Somalija Jak zwykle, jest o czym myśleć Ciekawie piszesz Fajnie, że jesteś sobą Pozdrawiam ciepło :)
Corleone 11 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 @Somalija To temat tyleż długi, ileż skomplikowany.
Somalija Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 @poezja.tanczy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślałam ostatnio o kilku chłopakach, których poznałam i super... bezproblemowi, niewierzący antysystemowi, antyszczepionkowi a na lekach... Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Somalija Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale bardzo ciekawy.... @Rafael Marius Gdybym była Twoją mamą nie pozwoliłabym na takie wypady, miałbyś szlaban...
Rafael Marius Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja też by nie pozwoliła, ale nie śledziła moich kroków przecież. Wychodziłem rano, a potem widzieliśmy się dopiero na wieczór. A gdzie chodziłem to była moja sprawa. Nikt się do tego nie wtrącał.
Somalija Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 @Rafael Marius Ja to wiesz... dzwonię do córki i mówię włącz kamerę... i wszystko widzę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi