Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Oddychamy aż do bólu życiem, żeby nim nasiąknąć, jak sweter w deszczowy dzień, wtedy nie widzimy już nic ponad to, co czujemy i malujemy to: rozciągnięte i zdeformowane, wyblakłe i wzmocnione przez niespokojny umysł.

Oto refleksje, wywołane Twoim wierszem.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• ~~ Poseł z Warszawy - ten z Żoliborza; co mu u szyi zwisa obroża ruskiego pryncypała - chce, aby władza cała była jego. Oto kara boża. Ciemny lud ową karę sprowadził na nas wszystkich. Lecz kaczyści radzi ... ~~
    • nauka nie idzie w las - tak mówią i chyba słusznie, motorem napędowym są uczucia a wynik dualny tak jak i one. Tak przeszkodą jest i może być czas, lecz czy on jest oszustem czy to my chcemy go oszukać?
    • W Warszawie na imprezie przy Dyngusa, Leon wczoraj złapał grypy wirusa. „Skoro przy tej grypie, wciąż chrypię i chrypię, to czas najwyższy zacząć śpiewać bluesa.” # Gdy po imprezie w Warszawie lub Rykach macie dziś chrypkę i w kościach Was strzyka, zamiast aspiryny chłopcy i dziewczyny zażyjcie większą dawkę limeryka.
    • @Tadeo Witam Cię pięknie na portalu owym - na niespodzianki bądź zawsze gotowym :-))) Brawo Ty!!!
    • niemiłosierne umartwianie dzisiejszej ambicji innymi słowy zapełnianie tabeli wymagań co przydadzą się jedynie w marzeniach   siedzę udając że słucham byle by tylko czas szybciej płynął nawet deszcz za oknem  ma ciekawsze zajęcie   niedzisiejsze perypetie nostalgi uwalniają pożądane barwy  dodając cukru do marazmu alienując mnie na chwilę od toksyn   nadając sensu błogiej chwili wtedy jestem sobą nie zważając na deszcz na czas który mnie oszukuje   Klaudia Gasztold 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...