Nata_Kruk Opublikowano 8 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2023 (edytowane) Grudniowo Rozpękły się lazury nad Polską, śnieżny dywan przystroił zakątki. Sanki w zaspie przysnęły, oczy rodzin błysnęły, już niebawem najpiękniejsze świątki. grudzień, 2023 Edytowane 12 Grudnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 6
Nata_Kruk Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Wiesław J.K. ... szkoda, że tylko tak, w okienku... :( Ale dobre i to... :) Dziękuję.
iwonaroma Opublikowano 9 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2023 'rozpękły się lazury' 'sanki w zaspie przysnęły' :)) b.mi się podoba :)
Wiechu J. K. Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_KrukAlbo cały dzień deszczowo. :)
Nata_Kruk Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 @Wiesław J.K.... ale "wymijanka"... :p... :) @iwonaroma... fajnie, że spodobało się, dzięki za odwiedziny... :) @Rolek... dzięki za punkcik. Już wiem, że dla czterech osób, będą to... najpiękniejsze.. "świątki". Pozdrawiam Was.
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk Brakuje czasami tych zim, śnieżnych i mroźnych. :)
W_ita_M. Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2023 @Nata_Kruk Miłe jest rozmyślanie o świętach, chociaż w limeryku wersy bywają zabawne.
Nata_Kruk Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2023 @Wiesław J.K.... było fajnie, śniegu napadało i mrozik trzymał, ale znowu szaro i czarno na drogach. @M_arianna_ ... miłe, nawet bardzo, a limeryk czasami powinien być zabawny... ;) Dziękuję Wam za słowa... :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2023 @Nata_Kruk tymi "rozpękniętymi lazurami" przypomniałaś mi 'deleganta z powiatu' z "Konopielki" i jednego takiego, co mu się też nieco 'rozpękło'. Zapachniało wiejską chałupą ;) Widzę Nato, że u Ciebie juz całkiem świątecznie. Pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2023 (edytowane) @jan_komułzykant... Janko... a wiesz, że musiałabym, tzn. chętnie obejrzałam raz jeszcze "Konopielkę", choćby ze względu na to, o czym piszesz, tyle, że u kogoś "czaBy". Lubię wiejskie 'chaUpy', a świątecznie robi się w mojej głowie, ponieważ wkrótce wybywam. Pozdrawiam i dziękuję za sympatyczny post.... :) Edytowane 15 Grudnia 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_KrukTo nie są zimy, jakie pamiętam. Pozdrowienia! :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 3 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2024 @Leszczym ... dzięki za ślad. 1
Rekomendowane odpowiedzi