Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) no i przywlokłeś z południa przyciągnąłeś ot tak niechcący całą kupę niedogodności z opóźnieniem włącznie ładnie to tak wytarzać się w śniegu a potem przeskakiwać z peronu na peron otrzepujesz utytłany na biało dziób tu jeszcze czysto więc bielisz, brudzisz, mieszasz mógłbyś chociaż sapnąć w imię przeprosin ale ty stoisz cicho bo wiesz niejeden sypnie się plan gdy sypnie śniegiem Edytowane 17 Marca 2024 przez Gizel-la (wyświetl historię edycji) 15
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Gizel-la Rzeczowo ,ale poetycko.Takie wiersze pozwalają wierzyć ,że poezją może być wszystko-:)Nawet spóżniony pociąg przy odpowiedniej personifikacji staje się niezłym partnerm do myśli wymiany…fajnie poetycko a bez „ zadęcia.Pozdr. 1
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre Dziękuję za miłe słowa! :)
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Gizel-la Pisz nie dziękuj-:) 1
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre W pełni się zgadzam! Zwłaszcza, że wena ostatnio ma mnie w tyle... :)
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Gizel-la Jak mnie ktoś nie chce to ja go 2x Nie-:)Wróci albo nie ..dasz radę…patrz za oknem masz śniegu sporo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..jest 1
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre oj tak... tego śniegu wystarczy na co najmniej kilkadziesiąt wierszy :))) i pomyśleć, że wczoraj jeszcze czarne ulice tu były... 1
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Tectosmith dziękuję za serduszko! :)
Tectosmith Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Gizel-la A proszę bardzo. Zdecydowanie zasłużone. Całkiem ciekawy wiersz. Nie odgadłem Twojego zamysłu więc nie było się czym chwalić :-) @Bożena De-Tre chyba nigdy nie zostawia serduszek więc tym się akurat nie przejmuj. Każdy ma jakieś swoje nawyki. Pozdrawiam ponownie :-) 1
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) @Tectosmith Tak jakoś natchnęło mnie wczoraj... Nerwowa akcja, pośpiech - wszystko po to, by zdążyć na pociąg, który... spóźnił się. Na dodatek wjechał jeszcze nie tam, gdzie miał wjechać. W Wa-wie było spokojnie i czarno na ulicach, choć od rana - jakieś bzdurne alarmy śnieżne... Zdziwienie wywołał wjeżdżający na tor pociąg, cały zasypany śniegiem :). Przybył akurat z południowego wschodu. Tam sypało już ładnych kilkanaście godzin. Za chwilę - to samo było w centralnej Polsce. A tyle ważnych rzeczy było do zrobienia, których przez śnieżycę nie dało się wykonać... No i kto przywlókł ten śnieg??? ;) Dziękuję za słówko pod tekstem! Miło mi, jeśli też jakieś serduszko się pojawi. Ale jeśli go brak, aż tak się tym nie martwię :). Pozdrawiam! Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Gizel-la (wyświetl historię edycji) 1
Ewelina Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Gizel-la oryginalnie. Bardzo mi się podoba :) Pozdrawiam.
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Ewelina Cieszę się, że się spodobał :) Dziękuję za przystanięcie! Również pozdrawiam, Ewelino!
violetta Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Fajna energia się przeplata:) 1
Leszczym Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Gizel-la Kurczę, bardzo fajne :) 1
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @violetta Dzięki! Oj! Bo i była energia! I był speed.. :))) Podróż z przesiadkami, więc zaczęło się od poszukiwania pierwszego pociągu na... lotnisku. Samolotami się nie przemieszczam. Zgubiłam się na lotnisku i naprawdę szukałam pociągu. Odjazd za 2 minuty. Ktoś pokazał mi zieloną linię na podłodze: "tą linią - prosto! " (napis "300 m train"). Szybkie przeliczenia w myślach. Dobra - tempo 4'10 plus 0'10 na walizkę - będzie z zapasem czasowym. Zdążyłam!!! :) Kilka rzeczy zgubiłam po drodze...No cóż - mówi się: "trudno". @Leszczym Miło mi, dziękuję za przystanięcie! :) 2
Leszczym Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Gizel-la Proszę proszę, bo ekstra wyszło. Oddaje całe to zamieszanie, o którym piszesz bardzo dobrze :)) 1
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Leszczym zamieszanie pogodowe i moja wczorajsza przygoda z pociągami.. wieczorem musiałam dać upust swoim emocjom :))))
Tectosmith Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Gizel-la A ja szukałem jakiegoś ukrytego przesłania w wierszu. Ha ha ha :-) Nie zmienia to jednak faktu, że wiersz jest ładny. Serduszko ode mnie już masz. Serduszka zawsze cieszą :-) 1
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Tectosmith " A ja szukałem jakiegoś ukrytego przesłania w wierszu. Ha ha ha :-)" a to - po prostu - prosty wiersz taki - kawa na ławę :)))) dziękuję za komentarz i pozdrawiam serdecznie! 1
Rafael Marius Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zima tradycyjnie zaskakuje kolejarzy i drogowców. Od pół wieku to słyszę co roku, jak sypią się ich plany wraz ze śniegiem. 1
Rekomendowane odpowiedzi