Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 30 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2023 nocą w twoich dłoniach będę świtem się rozpłynę... bez ciebie choć oddycham ciężko mi czas tak wolno płynie bez ciebie moje ciało ospale z tobą takie pięknie zwinne 9
Tectosmith Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2023 @Ewelina Śliczny wiersz. Aż się miło na sercu robi. Pozdrawiam ponownie :-) 1
Ewelina Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2023 @Tectosmith bardzo Ci dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam także
staszeko Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2023 Można po przeczytaniu tego wzruszającego wiersza pomyśleć, że samotność to ciężka choroba i chyba tak jest. A na lżejszą nutę: nocą w twoich dłoniach będę świtem się rozpłynę... Te dwa wersy przypomniały mi staropolską zasadę: rozsądny kochanek opuszcza komnatę wybranki dopiero o świcie, aby nie budzić domowników. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2023 @staszeko ..słuszne przypomienie-:)Właśnie mam okazję uczestniczyć w procesie renowacji kamienicy z 1904 roku .Rzeczywiście pokój pana (z nazwy chłopina Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ) był przy wejściu do „mieszkania „….i przy pokoju służącej(„Panny od wszystkiego”)….w głębi dopiero sypialnia małżenska i 6:7 pokoi…..wszystko za tzw kotarą w 4 ścianach. @Bożena De-Tre Pytanie:komu żyło się najlepiej.
staszeko Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jeśli można zapytać, w którym mieście taka intratna kamienica?
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @staszeko Intratna Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze rozumujesz …świetny rozświetlony umysl masz i celne pytania-:)Nooo nie wiem, czy się opłaca renowacja ?ale emocji się nie „ intratuje”. Miasteczko takie jak Bełc(dz) ? .Jakie to ma znaczenie?
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre Kamienica rzeczywiście samotna dlugie lata była odbiło się to na jej zdrowiu ,ale już „ wraca zza światów”.Żyje szczęśliwie zdala od tłumu,,, zaprzyjażniłam się z Nią.Jest kulturalna i elegancka ale nie zadufana.Przjazna do ludzi..zapomniała o bólu? Spaliła pamiątki!Trwa!Pozdr.
staszeko Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre Tu jest kamienica z potencjałem do renowacji. Koleżanka z liceum urządzała w niej prywatki. Chcesz adres? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @staszeko Nie dziękuję.Nie zawsze pod zgniłą podłogą spotka się po prostu perłę.Tu była i uznałam to za znak-:)Wszystkich ruin nie dżwigniesz bo sam z czasem zostaniesz ruiną Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moje motto na te miesiące-:)Ale właśnie Twoje „ intratne” słowo podkręciło mnie do napisania sonetu o Dumnej 11.Dzięki za słowo i chęci..poświęcony czas.Pozdr. @Bożena De-Tre Skoro „ dumnej Pini życie zdarzyło się i przetrwalato 11 też wykorzystała szansę…..
staszeko Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @Bożena De-Tre Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło. Właśnie czytam (po raz nie wiadomo który) książkę o płytkiej i próżnej kobiecie, która doprowadziła Polskę do upadku, a tam jest wiele takich słów.
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @staszeko Posyłaj fragmenty jak chcesz i możesz..tzw słowa dawne przebrzmiałe co wciąż wartością są.Dobrego..jadę do pracy a ślisko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @staszeko interesujące podsumowanie. Swoją drogą nie znałam tego powiedzenia :) ale faktycznie przejawia się w nim bardzo rozsądne podejście do tematu. A co do samotności to jest trochę tak, że jak mamy za czym/za kim tęsknić to samotność odczuwamy się podwójnie. 1
staszeko Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tą samotnością nie jest jeszcze tak źle w młodym wieku, kiedy może być inspirująca i twórcza, ale samotność to również izolacja, ograniczony kontakt z ludźmi, brak normalnej komunikacji, a natura ma to do siebie, że wyłącza nieużywane funkcje, dlatego ludzi samotnych starość dopada wcześniej i prędzej umierają. Na szczęście można złagodzić efekt biorąc pod opiekę psa, kota lub innego zwierzaka.
Klip Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2024 @Ewelina Jestem pod urokiem Pozdrawiam 1
Ewelina Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2024 @Klip dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2024 "zwiewnie" o tęsknocie. Smutny kawałeczek poezji. Uśmiechu życzę... :) 1
Ewelina Opublikowano 6 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2024 @Nata_Kruk dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie :)
FaLcorN Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @Ewelina bez Ciebie zamykam się jak rozdziały w tytuł skracam wielce, w nic... bez Ciebie tylko lewa noga do wstania i bez Ciebie szarość a czerń na śniadania... -- ładne wiersze piszesz pozdrawiam 1
Ewelina Opublikowano 25 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2024 @FaLCorneL bardzo dziękuję i wzajemnie :) Ładna wariacja. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi