Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 29 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 Kropił jesienny deszcz, nam się nie chciało jeść, bo byliśmy tak sobą zajęci. Kelner kiwnął na znak, że już pora iść spać, nie zjedzone spaghetti al dente. Założyłeś mi płaszcz, co kupiłam na dniach, zauroczyć cię chciałam czerwienią. Wzięłam swój bukiet róż. Ach, wręczyłeś mi tu! Me uczucia się nigdy nie zmienią. Wieje jesienny wiatr, nam się nie chce iść spać, podrepczemy alejką wtuleni. Kelner zamknął już drzwi, w mroku: cienie i my. Cienie -smutne, my- rozanieleni. 17
Tectosmith Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 @Kwiatuszek A to niespodzianka :-) Już dawno nie było tutaj Twojej niepoprawnie optymistycznej poezji :-) Lubię takie spaghetti :-) Super wiersz. Podoba mi się. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 Noo rzeczywiście al dente :) Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 przeczytałem wiersz owszem ładny jest jednak strofy bym wszystkie wyrównał mam takową chęć krótkie sylab pięć zaś długa dziesięć - nie jest zbyt trudno :) 1
Manek Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 A ja się z Jackiem nie zgadzam. Właśnie tak jest dobrze jak jest. Dobry, nie łamiący się rytm i do tego jeszcze fajnie trzecim wersem urozmaicony. Rymy też dobre. Rozwijasz się w dobrym kierunku. 1
duszka Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 @Kwiatuszek Uroczy wiersz - jak taniec słów, obrazów i znaczeń :) Pozdrawiam. 1
Rafael Marius Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 @Kwiatuszek Miłych wspomnień czar. 1
kwintesencja Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 @Kwiatuszek ładna by z tego była piosenka, bardzo przyjemnie się czyta, z uśmiechem :) pozdrawiam 1
Bożena De-Tre Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 @Sylwester_Lasota -:)zdrowe Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Tectosmith Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja jednak nie. Zgadzam się z @Manek. Pozdrawiam. 1
Kwiatuszek Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @Tectosmith Też brakuje mi siebie tutaj. Cieszy mnie Twoja pozytywna opinia:-) Miłego wieczoru Ci życzę:-)))) @Sylwester_Lasota Dziękuję serdecznie i miłego wieczoru:-))) @Jacek_Suchowicz Strofy po 5 zamiast 10 pewnie byłyby ok, jednak mój zamiar był taki dokładnie. Dziękuję jednak za pomysł. Pozdrawiam serdecznie:-) @Manek Rozwijam się, trochę tak. Obecność na tym portalu robi swoje ;-))) Dziękuję Ci za miłe słowa i pozdrawiam serdecznie! @duszka Cieszę się, że przypadł do gustu;-) Dziękuję, pozdrawiam:-)))) @Rafael Marius Dziękuję bardzo za czytanie, pozdrawiam! @kwintesencja Wiersz powstawał przy delikatnej melodii;-) Dziękuję i pozdrawiam! @Bożena De-Tre Podobno takie najzdrowsze:-) Dziękuję za serduszko i pozdrawiam! @beta_b Miło mi:-) Dziękuję i pozdrawiam! @Tectosmith Tak więc zostaję przy moich nierównych strofach ;-))) 1
Kwiatuszek Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @iwonaroma Dziękuję bardzo, pozdrawiam serdecznie;-)))
Tectosmith Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I bardzo mnie to cieszy. Ciekawią mnie Twoje dalsze eksperymenty. Miłego wieczoru :-) 1
Kwiatuszek Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @Kwiatuszek @Leszczym @Monia @Andrzej_Wojnowski @Natuskaa@Kwiatuszek @KwiatuszekDziekuję Wam z całego serca za Wasze serduszka:-))) Pozdrawiam wszystkich! @Tectosmith Tobie również, dziękuję:-)) 3
Rolek Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2024 @Kwiatuszek Nie wiem co napisać... Obraz Ci poślę. Chyba pasuje. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Kwiatuszek Opublikowano 14 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2024 @Rolek Cudowne odzwierciedlenie tekstu:-) Dziękuję Ci bardzo! Pozdrawiam serdecznie!
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2024 Lubię spagetti... Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi