Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proste myślenie zawsze wprawiało mnie
w zakłopotanie. za proste
za.

mijanie oczu też.

zatem zamykam.

między nami mówiąc
troszkę doskwiera mi brak
ciepłych i dłoni.
wodę mam tylko zimną
za duże koszty.

Okna. Tak, tylko na noc
uchylam rąbki i wypuszczam
odrobiny śwatła.
Ale na krótko.
Cienie wchodzą.

Opublikowano

świetny tekst.

proste myślenie zawsze wprawiało mnie
w zakłopotanie. za proste
za.

mijanie oczu też.

zatem zamykam.

czytałam kilka innych. Tam. Masz niepowtarzalny styl i taką miłą dla mnie przejrzystość, która ważne sprawy dźwiga bez trudu. A to nie jest proste.
pozdrawiam - Mirka

Opublikowano

Na początku chciałam się przyczepić do pierwszych wersów. Ale po paru czytaniach mi przeszło, zupełnie. Dynamizm, obrazowość, jesienny, a moze niekoniecznie jesienny nihilizm. Chciałam tylko powiedzieć, ze jest w ulu :)

Opublikowano

Pięknie, oszczędnie...jestem bardzo za... i refleksji mnóstwo dobija się do okienka mojego.

Jedyne co mnie niepokoi to te kropki ( ale jeszcze nie wiem co o nich myśleć) i wielkie litery w ostatniej strofie ( nie widzę celowości ich użycia).

Pozdrawiam
Aneta

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nefretete O właśnie jogą trza się ratować :)) @Nefretete Również serdecznie pozdrawiam :) @Domysły Monika A w dodatku to no ci faceci, no ci z wyższych półek raczej, no to nawet lubią złośnice. Ale faktycznie bywa takie podejście niesprzyjające...
    • @Somalija  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @any woll   Roma to po polsku Rzym, a może karczma Roma, a w karczmie są sami niewolnicy czarnej mafii - elita naukowców ścisłych, dajmy przykład: matematyków, inżynierów i różnej maści różnych myślących bez logiki, zaraz, którzy mi będą wmawiać, iż nie posiadam własności intelektualnej, tylko: naśladuję Waldemara Łysiaka, tak? A odpowiem wam: jesteście równi samych siebie, otóż to: i ty, Adasiu i ty Waldku - nie możecie dosięgnąć mi nawet do stóp.   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Napisałam to na podstawie badań Instytutu Badań Stosunków Polsko-Ukraińskich. Jest widoczna tendencja rywalizacji na polu matrymonialnym. Polki nie są chętne do tworzenia par, które kończą się macierzyństwem, Ukrainki wypełniają lukę. Na wszystkich Polskich uczelniach młodzi Polacy są zajęci przez Ukrainki...
    • Dziś się zbudziłem Niespodziewanie W czaszce wołanie "wstań Jarek, wstań!"   Oczy otwarte, Sny już zatarte, Myśl, co się nie chce Zmaterializować, pyszczy "wstań Jarek, wstań!"   Rękę podnoszę, Co mi zdrętwiała, Jakby nie moja Na twarz mi zleciała... Oj! "wstań Jarek, wstań!"   We mnie są trwogi, Czy mi zdrętwiały Też obie nogi? Bo muszę wstać, Pójść się... od... "wstań Jarek, wstań!   Po co ten pośpiech, Ten niepokój w trzewiach, To zdenerwowanie, To nagłe wstawanie. Trochę zgaduję, O czymś zapomniałem? Coś przygotować miałem? "wstań Jarek, wstań!"   Cień kobiet ujrzałem, Na oczy przejrzałem, Natychmiast wstałem. Uff Jarek, uff,   Dzień Kobiet przecież! Za zapomnienie Byłoby wieczne W domu milczenie. Hihi, przynajmniej Przez rok ! Uff Jarek, uff.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...