Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Disorder Disco

Rekomendowane odpowiedzi

@kwintesencja jaka Ty jesteś genialna z tym doborem słów - nigdy nie mogę się nadziwić, skąd Ty bierzesz ;) Połączenie ich w spójną, logiczną całość to już przewyższa moje zdolności sklejania ;) Ale może zdradzisz jak pisałaś - po kolei pojedyncze wersy czy najpierw ułożyłaś w głowie plan/historię? Opowiedz :) Chyba że nie zdradzasz takich rzeczy;)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję Kochana

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To jest bardzo dobre pytanie, bo przyznam, że ostatnio wiele się w tym zakresie zmieniło.

Kiedyś cały tekst pisałam albo za jednym zamachem i potem w nim trochę rzeźbiłam (od razu miałam historię w głowie, ale też była to dość prosta tematyka) albo tekst powstawał na raty (zazwyczaj w ciągu 2-3 dni). Niedawno postanowiłam, że popracuję nad formą i zrezygnuję z typowych dla mnie układów rymów, zauważyłam też, że popadłam w rutynę i pisałam „byle skończyć”, dlatego zastosowałam metodę przydatną w pisaniu opowiadań - piszę, potem usuwam wszystkie zbędne słowne zapychacze. Ostatnie kilka tekstów (najnowszy opublikuję tutaj i na ig na dniach) były cedzone wers po wersie i był to proces trwający 7-9 dni, bardzo często historia kreuje się w miarę pisania, gubię się w niej, przekształcam, aż w końcu udaje mi się wysłowić…

Przed Tobą nie mam tajemnic ;)

@wolnosc_mojej_duszy Ty też mi opowiedz jak to jest u Ciebie