Monia Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 (edytowane) polerują sobie berła z tektury nałożone korony radość chocholi taniec w górę wzniesione szkła wielki bal rozpoczęty światła na nich iście filmowa rewia gwiazd trzy dwa jeden start kolos na glinianych nogach pada Edytowane 15 Listopada 2023 przez Monia (wyświetl historię edycji) 5
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 (edytowane) wielkie zadęcie wewnątrz pustka już odtrąbiono hymn zwycięstwa na stołki skok melanż ustaw z tańcem chocholim idzie klęska :)) Edytowane 15 Listopada 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Monia Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Jacek_Suchowicz Dobre podsumowanie haha ;))
Dared Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Jacek_Suchowicz @Monia Szanuję Wasze zdanie, jednak mieszanka polityki i poezji jest niestrawialna 1
Monia Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Dared Chodzi tylko o ludzi,którzy mając władzę,pieniądze oraz wpływy myślą,że mogą wszystko.Pisząc ten tekst wcale nie myślałam o polityce.Skupiłam się bardziej na tym jak człowiekowi zmienia się myślenie,gdy ze zwykłego szaraka staje się wielkim panem i zapomina kim był wcześniej zatracając się w bogactwach i egoizmie co jak wiadomo nie kończy się dobrze.Zdaję sobie sprawę,że interpretacja może być jednoznaczna.Pozdrawiam ;)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proponuję Laxigen lub sok z kiszonej kapusty szklaneczka
Dared Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Jacek_Suchowicz :-)))))))) dziękuję za radę
viola arvensis Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Monia świetnie zobrazowane! 1
Corleone 11 Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Monia A gdybyś zmieniła tytuł na "Niezgrabność"? Usuwając zarazem przedostatnią linijkę, co pozwoliłoby zachować treść? Dodatkowo opuszczając "pada" wers niżej, który to zabieg jeszcze wyraźniej wyakcentuje pointę? Miło było zajrzeć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia. 1
Rafael Marius Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Monia Każda władza się kiedyś kończy i warto o tym pamiętać, by nie skończyła się źle. 1
Monia Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @viola arvensis Dzięki pozdrawiam;) @Corleone 11 Tytuł mimo wszystko zostawiam ten sam,a ten wspomniany przez ciebie wers zmieniłam.Dzięki za zostawienie swojego komentarza wraz z sugestią pozdrawiam;) @Rafael Marius Racja,choć czasem różnie z tym bywa pozdro ;) 1
Wochen Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Dobry wiersz….. jeśli mogę…. pomijałbym iście Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak to puenta piękna i trafiona 1
Monia Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @ja_wochen Ok nie ma problemu :D.Fajnie,że się spodobało pozdrawiam ;) 1
Corleone 11 Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2023 @Monia Zaproponowałem Ci tę podwójną zmianę celem uniknięcia powtórzenia słów w tytule i pod koniec wiersza. .Dzięki za odpowiedź. Serdeczne pozdrowienia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
Monia Opublikowano 16 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2023 @Corleone 11 W pełni rozumiem twoje intencje i bardzo je doceniam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .Jednak u mnie jest coś takiego,że najczęściej tytułem wiersza jest sformułowanie użyte w tymże utworze.Rzadko zdarza mi się robić inaczej to takie moje przysłowiowe "przyzwyczajenie".Dziękuję za komentarz pozdrawiam . 1
Tectosmith Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A mnie to ciekawi skąd Ty wiesz, jak zwykły szarak zmienia się w bogacza? Znasz takich ludzi osobiście? A może to po prostu myślenie życzeniowe? Bo "jak wiadomo nie kończy się dobrze". Ale, że co nie kończy się dobrze? Życie człowieka w ogóle czy też umiejętności pozwalające mieć więcej niż inni? Z moich informacji wynika, że bogaci ludzie mają się całkiem dobrze a nawet lepiej niż szaraczki co możesz z łatwością zaobserwować u tak zwanych "gwiazd". Pozdrawiam. 1
Monia Opublikowano 16 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2023 @Tectosmith Otóż zaskoczę cię inspiracja na pewnych sytuacjach autentycznych i osobach,które znam.W tym co piszesz jest duża słuszność nie zaprzeczam.Dzięki za zostawienie komentarza pozdro ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi