Ewelina Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) żale przelewają się nitki zawiści splatają dłonie serca miażdżą gardła w mocarnych uściskach a ja umykam bo po co się przejmować - cudzą złością ona ani z nieba ani z piekła rodem biegnę dalej jakże radosna twarda a taka miękka... dzikie jagody rzucone na trawę - czas pozbierać Edytowane 15 Listopada 2023 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 7
Tectosmith Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Ewelina Bardzo ładnie. Na puentę się uśmiechnąłem. Pozdrawiam słonecznie :-) 1
Ewelina Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Tectosmith dziękuję :) Ach, u nas deszczowo :) Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nata_Kruk Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Ewelino... próbowałam nie czytać... atłas prawie... oraz... kochany. Znajomy tytuł.... a treść podoba się. 1
Ewelina Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Nata_Kruk a i racja. Poprawiłam. Dziękuję Ci serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam :)
Rafael Marius Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja nie umykam. To nie w moim stylu. Najchętniej szukam kompromisu, a jak się nie da to walczę, aż do zwycięstwa. 1
Ewelina Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Rafael Marius lubisz konfrontację. Czasem lepiej nie tracić energii. Zależy czego sprawa dotyczy. 1
Rafael Marius Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie, kto by kruszył kopie o błahostki. 1
Ewelina Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Rafael Marius Niektórzy kruszą...oj kruszą :) 1
Rafael Marius Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Często tak bywa, że co dla jednego wydaje się drobiazgiem, dla innego jest ważne. 1
Ewelina Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Rafael Marius raczej miałam na myśli tych, dla których wszystko jest ważne i o wszystko walczą, rozdrabniając się i trwoniąc życiową energię. Sztuką jest odpuścić, to niejednokrotnie dużo trudniejsze niż walczyć. Wiem coś o tym. 1
Rafael Marius Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takich to ja nie spotkałem. Znałem za to takich dla których po równo jest tylko wtedy, gdy większa połowa jest dla nich. Taki paradoks poznawczy. 1
Ewelina Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Rafael Marius niektórzy chcą zawsze, żeby ich było na wierzchu :) jakkolwiek to brzmi, to jest takich osób sporo. 1
Rafael Marius Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nawet wtedy, gdy jest to urojenie niezgodne z rzeczywistością. I wtedy to już naprawdę pewien specjalista się kłania. Owszem jest całkiem sporo szczególnie na kierowniczych stanowiskach. 1
Ewelina Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Rafael Marius tylko, że do takich osób nie dociera, że mają problem i że warto temat zgłębić, udając się do specjalisty. Z takimi ludźmi współpraca bywa... trudna, delikatnie pisząc. 1
Rafael Marius Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A nawet niemożliwa. Z ich punktu widzenia problemy mają inni. 1
Ewelina Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 @Rafael Marius @Rafael Marius Doskonałe podsumowanie! 1
staszeko Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2023 Wiersz trafił mnie prosto w serce, chyba słodyczą tych jagód, aż ciężko coś dodać… Przyciągający rytm: coraz krótsze strofy, to jakby oddech skracany biegiem. Jednym słowem: znakomite. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 28 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2023 @staszeko dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dobrze odebrałeś ten wiersz. Bardzo się cieszę z tego powodu :) 1
Rekomendowane odpowiedzi