Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

@Somalija

Zaproponuję trzy zmiany:

- "i linii ciągle odtwarzającej się codzienności" - "w kółko" jest kolokwializmem;

- "rozświetlony" zamiast "rozświeltony";

- "wzniesione" zamiast "podniesione", ponieważ następnym słowem jest "ponad".

Pozdrowienia Autorce. 

@Somalija

Chodzi o to, że kolokwializm/y - z racji swojej natury - nie pasuje/ą do wiersza/y. Ty możesz go/je lubić, owszem. Ale wiersz/e go/ich nie lubi/ą, bo mu/im z nim/i nie do twarzy. Przecież to wiesz i rozumiesz. Jak i to, że wiersze pisze się przede wszystkim z innego powodu niż ten, że lubi się pisać.

Edytowane przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)

@Somalija

Prawda, że chodzi o coś innego niż moje pozwalanie? 

@Tectosmith 

Forum literackie ze swej natury jest po to, aby publikować to, co się napisało. Poezję i prozę tworzymy według pewnych zasad - zatem dobrze jest je znać. Albo mamy odwagę ustanawiać własne reguły i przecierać nowe scieżki. Zgadza się? Ponadto na samej górze "Wierszy gotowych" i na samej górze "Prozy" umieszczono wzmianki o konstruktywnej i pozytywnej krytyce. Tak? 

Praktyka i doświadczenie w danej dziedzinie czynią nas w niej mistrzami, prawda? Zgodnie z  łacińską sentencją i angielskim powiedzeniem.  Oczywiście, tak zwane wyczucie też jest ważne.

Ponieważ Twoją wypowiedź odebrałem po części osobiście, zapytam Cię, kiedy napisałem coś personalnie przeciw Tobie w zbliżenie (=podobnie) negatywnym tonie? 

Serdeczne pozdrowienia

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

.