Corleone 11 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 (edytowane) zima jest porą relaksu Boga po wiosenno - letnio - jesiennym pilnowaniu aby każda kropla deszczu spadła gdzie należy aby każdy kwiat zakwitł we właściwym czasie aby Słońce wypuściło odpowiednio dużo promieni aby każdy liść zżółkł, kiedy nadejdzie na to chwila zimą Bóg sadowi się gdzieś hen, wysoko i liczy opadające płatki śniegu Legionowo, dn. 08.06.2005 r. Edytowane 6 Listopada 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) 5
Radosław Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 Bardzo ciekawy tekst. Zabawny a jednocześnie prowokujący do głębszej, wielokierunkowej refleksji. W wyrazie "plnowaniu" prawdopodobnie uciekła literka "i" - ale to w sumie drobnostka, zwłaszcza gdy się ją zestawi z Bogiem. Pozdrawiam i gratuluję wiersza 2
Corleone 11 Opublikowano 6 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 (edytowane) Moniu, dziękuję bardzo: za czytelniczą wizytę i uznanie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Miło mi. Serdeczne pozdrowienia . @Radosław Radosławie, wielkie dzięki za odwiedziny i czytanie oraz komentarz. Cieszę się, że spodobała Ci się moja "*** (zima)". Literkę "i" dogoniłem , dzięki za zwrócenie uwagi. Pozdrawiam Cię serdecznie . Edytowane 6 Listopada 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)
Rafael Marius Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli takie będą, bo w zeszłym roku było tyle co kot napłakał, ale dla tych co na wózkach to dobrze. Zatem życzę sobie podobnej zimy do minionej. 1
Nata_Kruk Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 Dołączam do słów Radka.... :) 1
Corleone 11 Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2023 (edytowane) @Rafael Marius To zależy gdzie. Tu w Niderlandach śniegu bywa mało. Raczej nie pada, a jeśli nawet, to utrzymuje się krótko. Każdemu takiej zimy, jaka jest dlań wygodna Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Nie ograniczaj jednak Boga do sadowienia się nad jednym tylko regionem lub krajem . Myśl w wierszu też jest dla wszystkich ... Dzięki Ci wielkie za odwiedziny, uznanie i komentarz. Serdeczne pozdrowienia. @Nata_Kruk Nato, dziękuję Ci bardzo za czytelniczą wizytę oraz komentarz. Miło mi po raz kolejny cieszyć się Twoim uznaniem. Serdeczne pozdrowienia . Edytowane 7 Listopada 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) 2
Kwiatuszek Opublikowano 21 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2025 @Corleone 11 Bardzo ładna interpretacja zimy. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Corleone 11 Opublikowano 22 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2025 @Kwiatuszek Dzięki Ci wielce. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi