Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 1 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 ... popołudniowe odwiedziny (...) Zimnem oblepia wilgotna przestrzeń, siąpiąca ciemność liśćmi opada. Brodzą wśród zniczy - czy coś ich zmienia? Cicho zamykam bramę cmentarza. * czas to szczególny gdy pamięć woła siecią pajęczyn kładzie się w głowie drewniany zegar zdrewniałym sercem w ciszy wystuka głośną podpowiedź szaruga zmierzchu deszcz liści niesie kokardą będą pośród chryzantem na brązach płyty ślady nokturnów już czas światełka bliskim zapalić listopad, 2023 * Jacek Suchowicz ps. Jacku... Twoje "nocne odwiedziny", były inspiracją i za 'to'... dzięki. 18
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @Nata_Kruk Posłuszne masz pióro, Nato :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Nata_Kruk Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 Alicjo... czaaasem się zdarzy, że z ręki nie ucieka.. :) Dziękuję i... także dobrej, spokojnej. Degatoja... dziękuję za czytanie. 1
Gość Franek K Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 Nareszcie coś zrymowałaś i to całkiem zgrabnie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 serdeczne dzięki :)))))))))) barwami drgają bliskim światełka ale istotna modlitwa szczera rozmowa duszy w miłości wielkiej i wybaczenie które uwiera jedni się cieszą szczęściem bez granic dla innych ważne nawet westchnienie może Cię spotka przemiła Pani przyjdą powiedzą "szczęście jest we mnie" :)) 2
Rafael Marius Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2023 @Nata_Kruk Wszyscy żyją i mają się dobrze na wieki. 1
Kwiatuszek Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 @Nata_Kruk Bardzo nostalgicznie, bardzo ładnie... Pozdrawiam serdecznie:-) 1
duszka Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 @Nata_Kruk Pięknie i "zręcznie" przeplatsz rozmaite obrazy i odczucia, łączysz we wzruszającą calość... Pozdrawiam :) 1
Natuskaa Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cmentarze pierwszo listopadowe to jakaś magia. Jakby dusze zmarłych aranżowały spotkania. Dzień taki długi, a akurat wtedy, kiedy zachodzę, spotykam innych członków rodziny i tu faktycznie wpadam w jakąś sieć... okazuje się bowiem, że nadszedł odpowiedni czas, aby jakieś "wydarzenia z kiedyś", związane z tą właśnie spotkaną osobą, pojąć inaczej... Udany wiersz. Pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 2 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 (edytowane) Franku K... jakie nareszcie... :) mnie się od czasu do czasu 'coś' zrymuje, od takich zresztą zaczynałam. Dziękuję Ci za.. całkiem zgrabnie... :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... śliczne słowa, bardzo za nie dziękuję... :) i sorry Jacku, ale dzisiaj bez rymowanej odpowiedzi. Rafaelu Marius... któregoś dnia, będziemy mogli się o tym przekonać. Dzięki. Kwiatuszku... oraz.. Duszko, połączyłam Was, pasujecie zdrobnieniem... :) i fajnie, że spodobały się te odwiedziny. Dziękuję za zostawione słowa. ... żebyś wiedziała, to swego rodzaju magia, dzisiaj po południu byłam, bo chciałam w ciemnościach... To także okazja do spotkań, dobrze, że taki dzień jest.... rozumiemy cokolwiek więcej, chyba. Dzięki Ci za obecność. Beato... Waldku... AndrzejuW...Corleone11... Rolek... Kamilu Olszówka... Grzegorzu.. Tectosmith... SylwkuL... Dygam w podzięce za Wasze ślady... :) Ślę Gościom pozdrowienie. Edytowane 5 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
poezja.tanczy Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 @Nata_Kruk Obrazowo, pięknie i w Twoim unikalnym stylu Miło spędzony czas Pozdrowienia najlepsze
Nata_Kruk Opublikowano 3 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2023 (edytowane) PoezjoTańcząca - Marcinie.. i za ten mile spędzony czas, bardzo dziękuję. Leszczym.. Duszko... dziękuje za czytanie. Edytowane 6 Listopada 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi