Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 (edytowane) Jesień do drzwi zapukała była smutna zapłakana spytałem co się dzieje rzekła pada zimno wieje Drzewa liście pogubiły dzień już nie tak miły cienie jakby bledsze twarze smutniejsze A to wszystko moja wina czuje że to nie ta chwila spartaczyłam porę roku nie dorównując kroku Rzekłem słuchaj moja miła mały krok za tobą zima ona świat nam upiększy dzień zgubi gorsze będzie o wiele lepszy Więc nie martw się proszę ja jutro zimę poproszę by swe drzwi otworzyła byś się więcej nie smuciła Edytowane 27 Października 2023 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 6
poezja.tanczy Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @Waldemar_Talar_Talar Fajna formowa Ale nie przekonałeś mnie do zimy :) Pozdrowienia
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 Widzę, że poszedłeś dzisiaj rymowaną dróżką, a tu trzeba patrzeć na kamienie, bo można się wywalić. Trzeba liczyć kroki, znaczy sylaby w wersach, słuchać jak wiatr śpiewa (jaki rytm wygwizduje) i pilnować żeby rym nie był gramatyczny i jeszcze... Jest jak w piosence: " bo każdy pisać może trochę lepiej lub gorzej ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi uuu..." No to plusik za chęci zostawiam. Od urodzenia chyba, zakochałam się w rymach, a, że jestem stateczna moja miłość jest wieczna Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - cenie twoje uwagi - raczej unikam rymów - to stary wiersz - - dziękuje ci za przeczytanie - Pozdr.serdecznie. @Leszczym - dziękuje - Edytowane 28 Października 2023 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi