Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Bożena De-Tre Opublikowano 22 Października 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 Czas przemijania. Już nie wiem czy fresk to był? Na ścianie kościółka w Sienie - - Sen a może Mara? Polowanie na scenie życia przemijania. Młodzieniec ze świtą pędzi w gąszcz zapuszczając się. Koń dumnej urody go niesie wierząc w młodości pieśń. Miłością złączeni jak węzłem. Niczego im więcej nie trzeba. Sceny się przesuwają… … klatka po klatce STOP. I nagle koń dęba staje. Młodzieniec poznaje i drży… Ten fresk co wciąż powraca jak przemijania krzyk. 9
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aż w końcu uwieczniłaś go gwoździem, przybijając do Orgu
Bożena De-Tre Opublikowano 23 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 @Alicja_Wysocka Spróbowałam ..może podeślę ten sam motyw przemijania z tym samym freskiem bardziej isobisty?Może..dzięki za podsumowanie.
Rekomendowane odpowiedzi