Somalija Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 (edytowane) mały błąd u podstaw zwielokrotniły lata urazy niemiecki pakt z diabłem i przemysłowa skala niszczenia narodu przez myślenie życzeniowe przy resorpcji palestyńskiej historii dziś wszystko runęło w Egipcie gwiazdy północnego nieba są nieśmiertelne Kleopatry w atrybutach Izydy na schodach świątyni martwa Arsinoe od trzech tysięcy lat tren sakralny ma zakażone kości w grotach Martwego Morza najstarszy znak obudził odruch wojenny austriacki Węgier bośniacki Serb kolejna próba krwi obietnica odbicia Jerozolimy Edytowane 23 Października 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 7
Marek.zak1 Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 Historia Królestwa Jerozolimskiego wskazuje, że ile by Krzyżowcy nie wygrali bitew, jedna klęska pod Hittin oznaczała koniec Królestwa. Setki milionów Arabów dookoła tylko na to czeka.
violetta Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 Małymi kroczkami zbliża się wojna do Europy. W Gazie giną chrześcijanie, zburzyli najstarszy kościół prawosławny. U nas są już demonstracje, a co się będzie działo 11 listopada. Lubię Trzaskowskiego. 1
Łukasz Jasiński Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @violetta Rafał Trzaskowski jest antysemitą: nie zareagował na protesty skrajnej lewicy przeciwko Izraelowi w sobotę - protesty zorganizowały lewicowe bojówki - studenci z obcych krajów, oczywiście: na Marsz Niepodległości jest zawzięty, widać: wykonuje polecenia z zewnątrz. Łukasz Jasiński
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie - tak było. Mały błąd dezanyfikacji. Oficerowie Waffen SS szkolili w Egipcie palestyńskich terrorystów z OWP . Nawet ten najlepszy . Otto Skorzeny umarł chyba w 1975, a powinien za swoje zbrodnie wisieć w 1945. Ilu wyszkolił? Ale demokracja kocha zbrodniarzy. Wiersz OK.. A te parę słów komentarza można pominąć. Pozdr.
Somalija Opublikowano 22 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może ma urazę, bo zniszczyli karierę jego ojca. Jego przyrodzoni brat ma żydowskie pochodzenie... 1
violetta Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Łukasz Jasiński nie słucham ciebie, bo głupoty piszesz. Wydał opinię na Twitterze.
Łukasz Jasiński Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 (edytowane) @Somalija To ambasador Izraela oskarżył Rafała Trzaskowskiego o "antysemityzm", więc? Największymi "antysemitami" są sami "żydzi", tak? Zauważ, semitami są również Arabowie, jeśli tak jest jak mówisz, to: Rafał Trzaskowski jest małym człowiekiem - maleńkim, który wykorzystuje odpowiedzialne stanowisko do osobistych porachunków - jak Agnieszka Holland, jeśli wejdziemy głębiej - to też mam prawo mieć urazę za to - co jego pobratymcy zrobili z moim przodkiem w katowni Urzędu Bezpieczeństwa na Rakowieckiej w Warszawie, przestańmy wreszcie owijać w bawełnę - powojenne UB to spadochroniarze z Moskwy - komuniści żydowskiego pochodzenia. Łukasz Jasiński Edytowane 22 Października 2023 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Łukasz Jasiński Semici to potomkowie Sema, to nie wszyscy Arabowie. Potomkowie Chama walczą z potomkami Sema. To jest wojna duchowa, pomiędzy złem, a dobrem.
Somalija Opublikowano 22 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To najbardziej zapalny punkt na świecie... Dziękuję za komentarz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tam nie ma dobrego rozwiązania. Wieloletnie uciszanie Patestyńczyków zrodziło bojowników... To nie jest łatwe...
Somalija Opublikowano 22 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Łukasz Jasiński Nic nie wiem o Ambasodorze Izraela, bo wczoraj byłam zmęczona i leczyłam kaca a dziś zajmowałam się domem i dziećmi. Obejrzę jakiś program informacyjny około 22, gdy syn zaśnie... Nie wierzę, że Trzaskowski jest antysemitą ponieważ wychował się wśród zasymiowanych a ojcem jego starszego brata, był mężczyzna żydowskiego pochodzenia. Myślę że to jakaś pomyłka lub prowokacja od obecnie urzędującego rządu... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W głupotach, to Tobie nie dorównam ; )
Somalija Opublikowano 22 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pamiętam Skorzennego z jakiegoś dokumentu o uwolnieniu Mussoliniego, nazwisko polskie w wymowie... Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Somalija @Somalija Hallo. Nie rozumiem? Jeżeli poruszmy jakiś temat to mamy wiedzę, jeżeli nie to po co? Dla serduszek ?????? Pozdrawiam
Somalija Opublikowano 22 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Andrzej_Wojnowski Czego nie rozumiesz, że mogę kojarzyć Skorzennego... Słabo, bo tylko z obrony w Ardenach i z uwolnienia Mussoliniego. Powojenne losy są mi nie znane, zaciekawił mnie wątek i doczytałam i internecie.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Somalija Terorystów palestyńskich szkolili oficerowie niemieccy - którzy uniknęli procesowi tzw. denazyfikacji - wiedza ogólnie dostępna. Dzisiaj mamy tego pokłosie. Zabijanie też jest sztuką. Uczyli ich najlepsi. To tak trudno sprawdzić. Pozdrawiam
Somalija Opublikowano 22 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Andrzej_Wojnowski Po co ten sarkazm?
Corleone 11 Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 @Somalija Zobaczywszy tytuł, spodziewałem się innej tematyki. Rym na początku odstaje od reszty wiersza, stąd proponuję zamienić "podstawy" na "podstaw". Wskazane jest też poprawić literówkę w "resorbcja". Pozdrowienia Autorce. @violetta To jest wojna duchowa/energetyczna z udziałem nie tylko ludzi. Tak samo zresztą jak konflikt rozpoczęty w drugiej połowie lat 30. poprzedniego wieku. Tyle, że większość walczących tego nie wie. Ale ich przywódcy po obu stronach już tak. 1
Corleone 11 Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 @Somalija Otto Skorzeny miał polskie korzenie, jego rodzina wywodziła się ze Skorzęcina w Wielkopolsce. Ten oficer SS i jeden z założycieli ODESS-y, tajnej organizacji chroniącej byłych esesmanów, a działającej według historycznych danych jeszcze w latach 80. XX wieku, istotnie zmarł we frankistowskiej Hiszpanii 5. Lipca 1975 roku.
Rafael Marius Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 @Somalija Z ludzkiego punktu widzenia ten konflikt wydaje się nie do rozwiązania. Ja mam zbyt małą wiedzę, by się wypowiadać.
Somalija Opublikowano 23 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 @Rafael Marius Cześć Rafałku, to dramat od 3 tysięcy lat... Co u Ciebie, jak samopoczucie i zdrowie?
Rekomendowane odpowiedzi