Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Manek Opublikowano 22 Października 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 Miodowy brąz Do kufla złota wlej, Miodowej cieczy brąz Białawo pieni się, Oszroni cały wąs. Za barem barman łże, Że niby to jest nic, Gdy życie jemu chce Zakreślić bytu szkic. Do dna i nalej znów, Neony jeszcze lśnią, Szklanicą w potok słów Wbełkotać myśli chcą, Miłosny szumi gest, Łzą zdobny czyha wzrok, Zmór niestrawionych szept I zaplątany krok. Za drzwi. Uliczny szlak Kołysze rzędem lamp, Pochłonie ślepa noc, Zapomni to co tam. Nim znów zapieje kur, Zapali nowy świt, Do kufla złota wlej Miodowej cieczy brąz. Marek Thomanek 22.10.2023 8
Manek Opublikowano 22 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Łukasz Jasiński Dziękuję za przeczytanie i serducho. Pozdrawiam
Leszczym Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Manek Fenomenalny tekst !!
Manek Opublikowano 22 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Leszczym Dziękuję bardzo. Cieszę się. Staram się pisać proste ale wymowne teksty. Tutaj zainspirował mnie po raz kolejny Jacek Kaczmarski. 1
Kwiatuszek Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @Manek Umiesz przekazać tyle treści zawsze w prostych słowach! Trzy razy na TAK;-)
Manek Opublikowano 23 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 @Kwiatuszek Nie jestem zwolennikiem niepotrzebnego komplikowania tekstu. Bo to też o niczym nie świadczy, a raczej tylko odstrasza czytelnika. W końcu czytelnik nie umie nam wejść w głowę i zobaczyć o co nam chodzi. Trzeba tedy tak pisać, aby każdy potrafił zrozumieć. Nawet ten, kto nie rozeznaje się w temacie. Wtedy dopiero tekst nabiera wartości. @Monia@TectosmithDziękuję za przeczytanie i spodobanie się. Pozdrawiam 3
Rafael Marius Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2023 @Manek Ja jestem abstynentem od 30 lat, ale wiersz napisany bardzo dobrze.
Manek Opublikowano 25 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @Rafael Marius Absolutnym abstynentem nie jestem. Od czasu do czasu pozwalam sobie na jedno czy drugie piwko. Ale nie potrzebuję tego trunku do szczęścia i po knajpach nie przesiaduję. Dziękuję za komentarz i spodobanie się. @Tyrsdzięki za serduszko. Pozdrawiam 1
Marek.zak1 Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 Fajny wiersz a prawdą tętni. Ja nie piję od kilku lat, a jak pijałem, (winko i / lub piwo) to nigdy w barze, bo szkoda kasy na przepłacanie, a rozmowy z barmanami też mnie nie kręciły. Pozdrawiam.
Manek Opublikowano 25 Października 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @Marek.zak1 Kiedyś, jeszcze za czasów studenckich pracowałem w barze i nasłuchałem się tej czy innej opowieści. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi