Anna_M. Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 ziemia jest delikatna i łatwo ją zranić dlatego w szpilkach nie chodzi się po łące dni rozpościerają się jak krainy geograficzne pomiędzy szumiącą trawą przytulnym mchem a kamiennymi płytami oziębłych chodników czasami zdarza się także ulicą w życiu chodzi o to żeby zostawić ślady a nie blizny
51fu Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Czas zmaterializowany w postaci drogi, dzień jako ślad na mapie. Wniosek końcowy słuszny, trudno odmówić. Spojrzenie naprawdę interesujące. Zastanawiam się nad ostatnim wersem drugiej strofy, proponuję 'zdarza się że także ulicą' — dla klarowności przekazu. Może być też bez '(się)'. Twoje decyzje. Pozdrawiam. // 51
Dominika M. Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Podoba mi się Twój wiersz. Myśl bardzo ładnie ujęta. "dni rozpościerają się jak krainy geograficzne pomiędzy szumiącą trawą przytulnym mchem a kamiennymi płytami oziębłych chodników czasami zdarza się też ulicą" - zmieniłabym tylko "ulicą" na "ulica" Pozdrawiam :)
Anna_M. Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma już "(się)", a w ostatnim wersie 2 strofy zostawiłam tak jak było, tylko "też" zmieniłam na "także", bo jeśli wtrąciłabym tam "że" to wyszedłby dziwny efekt brzmieniowy - "ŻE takŻE" Dziękuję bardzo za zajrzenie, cenne uwagi i pozdrawiam gorąco.
Anna_M. Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że się podoba. Dziękuję za te słowa. Na razie jeszcze zostanę przy "ulicą", ale dziękuję za radę. Pozdrawiam serdecznie.
Agnes Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 ostatnio w swoim wierszu też napisałam że w życiu chodzi o to żeby pozostawić po sobie ślad... mniej więcej kontekst był podobny... ten wiersz jest świetny...zauroczył mnie, metafory tak piękne... Anna M. w wielkim stylu:) pozdrawiam Agnes
kall Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 jestem w nim zakochana. urzekła mnie twoja wizja świata... dlaczego w początkujących?? Pozdrawiam Kalina
Agnes Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak no ja też uważam że powinien być przynajmniej piętro wyżej...tylko tam nikt nie komentuje:(
zielen oczu Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 no ja wyjątkowo krótko i zwięźle: ślicznie pozdrawiam zielono natalia
Anna_M. Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Dziękuję wszystkim za miłe słowa:) Agnes - już kiedyś mówiłam - komplement z Twoich ust znaczy dla mnie bardzo dużo. kall - cieszę się i jest mi bardzo bardzo miło:) zielen oczu - duże dziękuję Natalio Pansy - pozdrowienia dla Ciebie i Pana Bałwanka, // P.s. - nie trzymaj zbyt długo otwartych drzwi w zamrażalniku, bo Bałwanki tego nie lubią ;) Dziękuję Ci za miłe słowa. Jeszcze raz dziękuję za przeczytanie. Pozdrawiam:)
Anna_M. Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczerze mówiąc to pisząc, zastanawiałam się nad interpunkcją, tyle że pomyślałam sobie - a co to zmieni? po co? A że nie udzieliłam sobie na te pytania odpowiedzi pozostało tak, jak jest. Dziękuję bardzo za opinię i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi