Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@violetta Mój brat miał taki ślub, po 10 minutach w urzędzie, pojechaliśmy do ogrodu na wzgórzu i tam była wzruszająca uroczystość zaślubin... Bardzo romantyczne... 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Intercyza jest dobra, bo kobiety potrafią oskubać

Opublikowano

Tak już sobie przypomniałem. Słuchałem audycji na temat,

Jest takie stowarzyszenie ateistów i agnostyków.

Pozazdrościli katolikom ślubów i wymyślili własne ceremonie.

@Somalija @violetta

Ja lubię zmierzać prostą drogą do celu.

Zatem wszelkie gmatwanie mnie przeraża, czy to w urzędzie, firmie, czy miłości.

I kolejne koszty. A pieczone gołąbki same nie lecą do gąbki.

Dlatego coraz mniej mi się w Polsce podoba.

A PRL to był taki prosty kraj, jak budowa cepa.

Opublikowano (edytowane)

Przecież żartuję tak samo jak i Ty.

Kobiety też bywają poligamiczne.

Miałem kiedyś koleżankę, która miała 3 narzeczonych. Każdy w innym kraju.

Nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności dowiedzieli się o sobie i porzucili ją wszyscy tego samego dnia. Zalewała się łzami. Taka wpadka.

Skoro mężczyźni mogą być poligamistami to i kobiety też.

Czemu nie, co w tym złego.

Ja też byłem poligamiczny w młodości. Potem mi przeszło.

Mam zrozumienie.

Edytowane przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Trudno mi się wypowiadać. Nigdy nie miałem żony. I nie mam w planach.

U nas w podstawówce była poligamia, a nawet więcej wolna miłość.

Znaczy każda z każdym w ramach jakiejś puli, tych co weszli do tej gry.

Reszta się mogła tylko oblizać.

I bardzo mi się to podobało i w pewnym stopniu ukształtowało w tym temacie.

Pozostaje mi tylko Ci wierzyć, gdyż nie znałem jej wcześniej. Nie mogę porównać.

Czego jej życzymy, by znalazła miłość.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Poet Ka   Poe:)   jeszcze taka myśl przyszła mi do głowy.   Twoje wiersze są inne.   od naszych .   bo Twoje wiersze to  zapis pamięci zmysłowej który nie tłumaczy się tylko istnieje.   pewnie dlatego fascynują:)    
    • czy warto było cię kochać być ciągle przy tobie mieć tylko dla siebie   czy warto było kochać zwłaszcza gdy płakałaś pomagać w potrzebie   tak moja droga warto było  do dziś pije tego nektar osłodzony tobą   tak moja miła nie żałuje chwil razem spędzonych ozdobionych uśmiechem   o czym świadczy nasz dom dziećmi upiększony efekt naszej miłości   której ci co im nie wyszło niechcący ale jednak nam zazdroszczą
    • @Berenika97   Nika.   to bardzo bolesny wiersz dla tych co chcieli chleba i Polski wolnej.   zwyczajny  początek który przeradza się w dramat zbiorowego doświadczenia.   a w jego centrum delikatny a jednak niezłomny "biały motyl" .   bardzo poruszająca pamieć o tym jak łatwo zapominamy to co bruk wciąż pamięta.   cudowny wiersz.   jesteś wielka.   chwała Ci za takie pisanie.   jako Polak - dziękuję!!!    
    • Fajrant z pawiem    Fajrant, fajerant, odbiór towaru. Korowód tirów zmierza do baru.   A bar zamknięty... Czy o tej porze głodny kierowca zje kawał schabu?   Schabu nie było, bo drzwi zamknięte. Złączyli w pięści sprawy mniej święte.   Że nie powinni? Bo żony, matki mają na smyczy takie gagatki.   A głód w żołądku doskwierał, siatka- ptak sobie chadzał,  wzięli gagatka.   Puszczali pawie, Tu chodził nowy! Łeb mu skręcili, na grill- gotowy!   Dobrym koniakiem mocno zapili. Dzień, noc i znów dzień Tam odpoczęli.   Fajrant, fajerant, odbiór towaru. Korowód tirów zmierza do baru.
    • @Alicja_Wysocka   Alu:)   napisałaś wiersz  z elementem erotycznym ale przefiltrowanym przez metaforę i oniryczny klimat   i jest zjawiskowo!!!   mnie tylko jedno w głowie więc rzucę się na puentę.      zawieszona między iluzją a intymnością jakby miłosć naprawdę mogła wydarzyć się w samym odbiciu   wrócę sobie bo wiersz świetny.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...