Ewelina Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 ... jak żyletka i jeszcze stos niewyraźnych myśli upozorowany kres momenty niedowierzania między milczeniami z bladego mleka jak śmierć rozleją się - wszechobecne i nadąsane ból żyletką zadany - ostre szybkie cięcie choć ręką niepewną kres... brak tchu i znów namolne jak mucha - niedowierzanie: "to nie zdarzyło się" kres koniec snów ulga 7
Rafael Marius Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @Ewelina O samobójstwie?
Ewelina Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @Rafael Marius o nieszczęśliwych ludziach, którzy się tną i krzywdzą na różne sposoby. 1
Rafael Marius Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A owszem to szczególnie wśród nastolatków się spotyka. Też znałem takie osoby. Pomagałem kiedyś tak zwanej trudnej młodzieży. Również w mojej szkole byli, też próbowałem coś zaradzić. Za tym najczęściej stoi alkoholizm rodziców. 2
Tectosmith Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @Ewelina Bliski mi temat. Ciekawy wiersz. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
kwintesencja Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @Ewelina ta ulga jest tylko pozorna i ulotna 2
Bożena De-Tre Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @Tectosmith Wojaczkowy motyw wciąź aktualny.Smutny ale ładnie zaakcentowany..życie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
slow Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 (edytowane) @Ewelina ja mam tak, jak się uderze mocno, bardzo mocno i czuję, że będę nawet płakać po pewnym czasie czuję się o wiele lepiej spokojna, wyciszona i czuję ulgę, jakbym nareszcie się uspokoiła, doznała nawet "ukojenia" :)) ...ciężki temat, wrażliwy.. Edytowane 17 Sierpnia 2023 przez slow (wyświetl historię edycji) 1
Ewelina Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @Rafael Marius tak, niestety temat bardzo trudny, bolesny i często u źródła problemu stroi rodzina i tak jak piszesz np. alkoholizm. @Tectosmith dziękuję. Ciężkie zagadnienie, szczerze mówiąc trudne do opisania, a jednocześnie bardzo poruszające. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @kwintesencja jest pewnie tak jak piszesz, a jednak ciężko to samookaleczenia przerwać. To co się dzieje w umysłach ludzi, którzy w taki sposób próbują zagłuszyć wewnętrzny ból, musi być straszne i z całą pewnością destrukcyjne. @slow i może właśnie o ten moment ulgi chodzi, tak ulotny, tak krótki ale jakże błogi, a być może dla niektórych po prostu przyjemny. Mogłabym długo snuć rozważania na temat tego rodzaju problemów, z którymi borykają się ludzie, jednak nigdy pewnie nie zrozumiem w jakim są stanie i co czują. 4
Dared Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @Ewelina Nie publikuj takich wierszy, zawsze mogą być inspiracją a każdy wiersz powinien nią być
Tectosmith Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @Ewelina NIe wiem, jak Ty, ale... Ja mam doświadczenie z tymi żyletkami i muszę powiedzieć, że tak naprawdę nikogo to nie obchodzi :-( 1
Ewelina Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @Tectosmith ja nie mam, ale to nie znaczy, że historie innych mnie nie poruszają i nie obchodzą. Ten wiersz jest właśnie tego wyrazem.
Wiechu J. K. Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Ewelina Temat bolesny! Napisałem dawno temu krótki wiersz 'Samobójca-bohater". Oczywiście, różnie można oceniać taki czyn i przyczny, które doprowadziły osobę do tegoż. Samo życie! 1
Ewelina Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Wiesław J.K. zawsze wychodzę z założenia, żeby nie oceniać, a w każdym razie w pierwszej kolejności próbować zrozumieć, choć to jest bardzo trudne, bo ludzka psychika w gruncie rzeczy bywa krucha. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @EwelinaDobrze zrozumieć, gdy nie jest za późno. Myślę, że wiele czynników wpływa na taką dramatyczną i nierzadko tragiczną decyzję. Łatwiej dobremu pływakowi uratować tonącego, niż najlepszemu psychologowi zapobiec samobójstwu. 1
Rekomendowane odpowiedzi