Rafael Marius Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano tak, najlepsza noc na to. U mnie z okna to raczej nic nie zobaczę. Ale pamiętam, gdy jeździłem nad morze to chodziłem z koleżanką oglądać. Pięknie było widoczne przez wiele dni w sierpniu, co roku, przez 15 lat mojego pobytu w tej krainie z bajki. Tam było całkiem ciemno, mała wioska kilkanaście domów. Trzeba było poruszać się z latarką. Edytowane 12 Sierpnia 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2023 @Rafael Marius No właśnie przygotowujemy ekwipunek... Syn się wycofuje, chyba się boi... był ze mną w tamtym roku i w poprzednim... Może go jeszcze skuszę... 1
Rafael Marius Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojej, odwagi bracie. Kuś go. Będzie miał miłe wspomnienia.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @Rafael Marius czy dziurkę na którą on zerka zaraz musi przetkać? :) 1
Rafael Marius Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie, że nie. Można się zatrzymać na kontemplacji jej piękną, licząc na to, że co się odwlecze to nie uciecze.
Somalija Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przełamał się... Było super, dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To świetnie tak myślałem. U mnie nic nie było widać. W Warszawie jest za widno, nawet gwiazd nie da się zobaczyć.
Somalija Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @Rafael Marius około 21.30 gwiazdy zaczęły się pojawiać... Super przeżycie, córka chciała dziś jeszcze poobserwować, ale ja jutro do pracy... muszę odespać tamtą noc... 1
Rafael Marius Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mnie cieszy, że jej się coś spodobało poza tym, czym typowo dziewczynki w jej wieku się interesują. Trzeba iść do przodu i przekraczać horyzonty. 1
Rafael Marius Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2023 @Natuskaa Dziękuję za serduszko i zajrzenie.
Rafael Marius Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @Tectosmith Dziękuję za polubienie i zajrzenie.
Rafael Marius Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2023 @Czarek Płatak Dziękuję za przychylność i wizytę.
Ewelina Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2023 @Rafael Marius subtelny erotyk. Bardzo mi się podoba taka stylistka :) 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro większość czytelników uznała, za erotyk, to nie pozostaje mi nic innego jak przyjąć do wiadomości, że taki, a nie inny jest powszechny odbiór mojego wiersza. Choć prawdę powiedziawszy, ja erotyków nie pisuję, jednak skoro się spodobał w tak zaskakujący dla mnie sposób, to tylko się cieszyć. Prawdopodobnie dla mnie jako byłego naturysty granica między tym co erotyczne, a zwykłe przebiega znacznie dalej niż u osób, które nie miały takiego doświadczenia. I to wyjaśnia tak duże różnice w postrzeganiu tego tekstu między autorem, a odbiorcami. Dziękuję za pozytywny odbiór i serduszko. 1
Ewelina Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Rafael Marius jak zwykle trafne spostrzeżenia masz. 1
Rafael Marius Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, że mnie doceniasz jak zwykle. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Rafael MariusWędrowałem niedawno po plaży, wsłuchując się w szum fal oceanu, zanurzając się w ciepłej wodzie, patrząc w ogrom niekończącej się wody i muszę powiedzieć, że z oceanem dobrze się gra w otwarte karty, wszystko jest jasne... 1
Nefretete Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Rafael Marius Rajska muszelka, o której piszesz obok całości, jest symbolem prawdy, jakiej nie każdy dostąpi w głosach; to trzeba poczuć, a ja, czuję te wiersz, jak otwarte róże, czy inne kwiaty, które sugerują, że warto się otwierać... tylko w jakim świecie? całość z dużym podobaniem. pozdrowienia 1
Rafael Marius Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2023 @Wiesław J.K. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Człowiek malutki jak ziarenko piasku, a ocean wielki i silny, nieujarzmiony. Nawet najszczersze chęci i znaczone karty nie pozwolą z nim wygrać. Zwycięzca jest z góry znany. Dziękuję za przychylność i zainteresowanie. 1
Rafael Marius Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to jest właśnie taka tajemnicza muszelka, którą dzieci przykładają do ucha, by usłyszeć szum morza, jednak gdy się wsłuchiwać długo i uważnie można pomiędzy pluskami fal usłyszeć znacznie więcej... rajską prawdę dla cierpliwych i wytrwałych. Tak warto. Gra w życie toczy się na wielu stolikach, na niektórych można być całkowicie otwartym, na innych trochę mniej, niestety są i takie, gdzie trzeba trzymać karty przy orderach i uważać, by nikt do nich nie zerknął. Lecz wiersz jest tylko o tych pierwszych. Trzeba szukać takiego, gdzie będzie to możliwe... krok za krokiem. Gdy szczęście choć trochę się uśmiechnie jest nadzieja, że się odnajdzie i nie zgubi. Zguby, kiedyś na wyciągnięcie ręki, a teraz tak odległej. Dziękuję za trafny odbiór i obecność. Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi