Ewelina Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 powłoka po powłoce obieram się ze skóry i z odrętwienia łuski sztywne dłonie twarde tętno jeszcze leniwe - przyspiesza soki puszczają woda wypływa z głębokiego jeziora oczu - krople jak srebrne paciorki a tam z dala szemranie szemranie ... ... nie 3
Rafael Marius Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 @Ewelina Potrzebne jest przebudzenie duchowe. 1
Ewelina Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 @Rafael Marius przebudzenie w każdej odsłonie będzie dobre. Tak sądzę :) 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie, choć mnie się kojarzy z duchowym w pierwszej kolejności. Szczególnie, że tam o szmerze, szumie mowa. "Wiatr wieje tam, gdzie chce, i szum jego słyszysz, ale nie wiesz skąd pochodzi i dokąd podąża. Tak jest z każdym, kto narodził się z Ducha..." J 3, 8 To jeden z moich ulubionych fragmentów z Biblii. Edytowane 8 Sierpnia 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 A nie lepiej "rozbieram"? Łukasz Jasiński
Ewelina Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 @Rafael Marius piękny cytat. Podoba mi się. Oczywiście, przebudzenie i duchowość są ze sobą faktycznie kojarzone i myślę, że nie tylko przez Ciebie. W moim wierszu jednak nie chodziło mi o duchowość, co bardziej o odzyskanie życiowej energii. Natomiast każdy interpretuje jak uważa i jak czuje. Zawsze będę powtarzać, że ta dowolność jest w poezji piękna. @Łukasz Jasiński miałam na myśli "martwy naskórek". 2
Bożena De-Tre Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 @Ewelina Poetycki obraz wyjscia z cienia.Gratuluje Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ewelina Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 @Bozena1957 dziękuję. Pozdrawiam nadal z bezpiecznego cienia:)
violetta Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 @Rafael Marius mój też ulubiony :) taki wiatr można poczuć w tropikach :) 1
Ewelina Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 @violetta nie wiem, nie byłam aż tak daleko :)
Rafael Marius Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że Tobie z duchowością jak dotąd nie po drodze. Pisaliśmy o tym nieraz. Jednak ja uważam, iż człowiek jest jednością ciała, psyche i ducha i gdy mówimy o energii, która jest wartością fizyczną, zmiana musi pociągnąć reakcję również na wyższych poziomach. Nie każdy to zauważy, jednak gdy ktoś jest świadomy wszystkich trzech żyje mu się mądrzej. Pasuje do Ciebie, jak na miarę. Edytowane 8 Sierpnia 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji)
Bożena De-Tre Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 @Ewelina Wiersz o Cieniu kilka dni temu temu napisałam..wyśle niebawem-:)Dobrej nocy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ewelina Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @Bozena1957 w takim razie czekam na wiersz :)
Rekomendowane odpowiedzi