Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 31 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2023 Wczoraj inaczej świat widziałem dziś go nie rozumiem Wczoraj do niego się śmiałem dziś patrze nań smutnie Wczoraj podziwiałem jego róże dziś nie czuje ich zapachu widzę nad nim wielką burze Wczoraj świat podziwiałem dziś się nim brzydzę Wczoraj sens w nim widziałem dziś wszystko czarno widzę Nie potrafię już zrozumieć czemu na pierwszym miejscu stoi wojna głód i śmierć Jeszcze wczoraj myślałem ze po pewnym gruncie chodzę Lecz dziś czuje że ja też po kolana w tym łajnie brodzę Wczoraj nie miałem dziś mam wątpliwości Czy ten chory świat potrzebuje mojej litości 8
FaLcorN Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2023 (edytowane) @Waldemar_Talar_Talar Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wojna=biznes Głód=wykorzystywanie słabszych=>praca za małą stawkę=>biznes Śmierć=>zakład pogrzebowy=>biznes nawet relacje ludzkie to często=>biznes a ja piszę bo to ostatni bastion bez biznesu i jest moje albo wspólne z nadzieją pozdrawiam :-) Edytowane 31 Lipca 2023 przez FaLCorneL (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2023 (edytowane) A ja pójdę za kolegą jak na górze, tylko w innym kontekście: "Nie potrafię już zrozumieć czemu na pierwszym miejscu stoi wojna głód i śmierć" Robiąc parafrazę: "Nie potrafię już zrozumieć panien lekkich obyczajów - dziwek z portalowych randek, chociaż mam mieszkanie i miesięczny dochód dożywotni i darmowe konto - datezone, one wciąż, wciąż i wciąż zapraszają, zapraszają na gadanie wirtualne - wyciąganie cudzej kasy, panie boże, raz na jeden dzień - kopnij mocno w tyłek internety, może wtedy wrócą - tu na ziemię i poznają prawdę - życie - realność." Oczywiście, wciąż te propozycje zgłaszam, zgłaszam i zgłaszam jako spam, a one wciąż robią na odwrót, otóż to: frajerów można znaleźć w kościele. Łukasz Jasiński Edytowane 31 Lipca 2023 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2023 (edytowane) @FaLCorneL A jeśli chodzi o biznes, to: jeszcze w dziewiętnastym wieku (to nie jest tak dawno), jako szlachcic: Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór i pan na dworze, miałbym ustawowe prawo zwołać pospolite ruszenie - braci na zagrodzie i zwyczajnie takim "biznesmenom" - karabelą - łby... Nie wszystko się kręci wokół pieniędzy, a moje pospolite ruszenie byłoby bardzo dobrze zorganizowane - była to de facto husaria (armia królewska), a karabela była na samym szczycie zakończona zębami, dzisiejsi "biznesmeni" nawet noża nie udźwigną. Łukasz Jasiński Edytowane 31 Lipca 2023 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Rafael Marius Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż falowanie nastrojów. Ludzka rzecz.
FaLcorN Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2023 internet: dobro/zło? szczytów technologii szczyt dno? jak na urodzinach: każdy chce "tortu" pieniędzy i chce coraz więcej ps. "małą łyżeczką też się najesz" a o degradacji wszelkich zasad każdy wie i widzi pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - dziękuje za czytanie i szczery komentarz - Pozdr. Witam - miło że czytasz - dzięki - Pozdr. Witam - dokładnie tak trzeba dalej żyć - Pozdr. @Tectosmith - @Bozena1957 - @Dragaz - @andrew - dziękuje - 3
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2023 @Waldemar_Talar_Talar Oczywiście, że czytam, panie Waldku, bo: nie jestem wtórnym analfabetą, wie pan ile lat Adam Mickiewicz pisał "Dziadów"? Siedem lat, musiał chyba skąd wziąć wiedzę, prawda? Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi