Michał Ziemiak Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 chwyciłem Cię za bluzkę – mimo przestróg o niedotykaniu – co było słychać melodię naszych ciał na drewnianej podłodze skrawki potężnego głodu saksofoniczny piruet języków oktawy Claptona przy każdym słowie i mruczenie gasnących sprzeczności teraz – poszarpani – znamy się na wylot wiem że to głupie ścieram krew policzka – dziękuję Boże – ona nie puka do żadnych drzwi znasz moje plany na starość możemy już śmiać się z pociągów które uciekły tuż przed napisami końcowymi
Michał Ziemiak Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Trochę kiczu (mam nadzieję, że "inteligentnego" jak mawiał kiedyś jeden z moich "ukochanych adwersarzy" na tym Forum...), trochę po - gry - wania skojarzeniami para - muzycznymi i trochę powagi na temat jednego z moich ulubionych filmów ;-)
Michał Ziemiak Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięks wielki ;-) czasami jak się człowiek nasłucha M. Kamena to nie może się opanować... A Gibson i Russo w scenie z "podłogą" są wg mnie niesamowici ;-) POZDRAWIAM!
M... Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Świetny,tętni krwistymi emocjami,pozdrawiam
Michał Ziemiak Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odszyfrowano (przede wszytskim 2 część...) po myśli autora ;-) Dziękuję z lekturę! POZDRAWIAM!
Anna_M. Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Bardzo spontaniczny, taki - naturalny i bez obwijania każdego wrażenia w tysiąc utkanych z pajęczym chust. Jak dla mnie świetny - zarówno w swojej wierszowatości, jak i sensie. Trochę mnie tylko zastanawia to "mruczenie" ;) Pozdrawiam.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 świetnie! masz bardzo dobre pomysły, po mistrzowsku 'rozegrałeś' wiersz. bardzo mi się podoba. ''znasz moje plany na starość możemy już śmiać się z pociągów które uciekły tuż przed napisami końcowymi'' -chyba najlepsze... pozdr.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 hm lubię Zabójczą Broń (Nagą Broń też ;) ), więc wiersz przypadł mi do gustu, ale myślę, że nie powinno się pisać czegoś takiego... hm mam mieszane uczucia... jest kilka fragmentów, które bardzo mi się podobają: saksofoniczny piruet języków oktawy Claptona przy każdym słowie znasz moje plany na starość możemy już śmiać się z pociągów które uciekły tuż przed napisami końcowymi memento mori
zielen oczu Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 cichy mój powrót:) To ja tylko wyszeptam, że tym razem mnie postrzeliłeś :). Nie spodziewałabym się, ale to chyba dobrze...bo ostatnio usłyszałam, że mnie ciężko zaskoczyć (niby moja wada, ale to nie ważne przy takim wierszu:)). Podziwów na razie nie będzie końca, mam nadzieję, że nie przeszkadza. Pozdrawiam zielonkawo natalia
51fu Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Całkiem w porządku ten Twój kicz. Czytam w rytmie 'It's probably me'. Druga część ciekawsza, poważniejsza - nawet mimo śmiania się z pociągów. Zawadza mi tylko 'dziękuję Boże'. Pozdrowienia. // 51
Michał Ziemiak Opublikowano 5 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak - wiersz zrodził się ze spontanicznych skojarzeń ;-) Dzieki za koment! POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 5 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z kiczem trzeba rzeczywiście uważać ;-) WIesz, wers z Bogiem też mi nie pasował, ale naprawdę nie byłem w stanie umieścić tam nic innego... Więc zostawiłem... Apropos "It's probably me" - mam TOTALNY sentyment do tego kawałka... Kiedyś to była moja i "pewnej" piosenka... POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 5 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No ja się mocno zastanaiałem gdzie się Natalio podziewiałaś! Tyle tu zaszło zmian - m.in. zakończenie batalii z o...em etc. Brakowało mi naszych gdańsko - toruńskich pogawędek... POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 5 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz, jak pisałem powyżej sprawa się urodziła z fascynacji w/w. filmem - zdradzę, że "trójkę" widziałem do tej pory 46 razy! Wariactwo ale działa ;-) POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 5 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Jay - ta ostatnia zwrotka to taka mała hybryda sceny z helikopterem i końcowej piosenki... Tym bardziej cieszę się, że pisadło przypadło Ci do gustu ;-) POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 5 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehe - dziękuję... Sentyment, chwila migotania mózgu i... Wiem - głupie to ;-) Doskonale wyczułaś dwojakość treści - ta końcówka rzeczywiście ma tracić na biologiczności, na rzecz takich właśnie lekkich skojarzeń apropos "filmowej parowości" Martina I lorny. ALe może i nie tylko ;-) POZDRAWIAM!
zielen oczu Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Błąkałam się to tu, to tam. Ale w końcu trzeba było wrócić na swoje miejsce. A cóż takiego się wydarzyło z owym obywatelem, bo nie w temacie przez moje nieobecności jestem, jego brak zauważany, lecz niejasny, hmmm. Tak, pogawędek również mi brakowało, ale jako niezapomniana strażnicza jakżebym śmiała nie zaglądać tu choć czasami. Pozdrawiam raz jeszcze- dziś jest na to dobry dzień nat...ura tak jeszcze co do wiersza, bo koment zupełnie nie na temat, to jeszcze raz pogratuluje:)
Michał Ziemiak Opublikowano 5 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Iza napisała mi, że ów obywatel dokonał "Autokasacji" po sporach z MODE-em i niektórymi użytkownikami. Przyznam, że mocno się z nim sprzeczlismy na Forum ostatnimi czasy - i chyba przegiął... Mnie akurat nie było "przed komputerem" kiedy to się stało... Też miałem przerwę ale nazwijmy to - służbową ;-) Dzięks jeszcze raz za słowa komentarza ;-) POZDRAWIAM! PS. Toruń dziś mokry... a zaczynają się Juwenalia... bez komantarza...
zielen oczu Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Dobrze jest mieć informatorów:) A Toruń mokry śmiem twierdzić, że równie piękny...no może czas sobie wybrał nie taki. n. (już bez pozdrowień, co za dużo to niezdrowo)
Michał Ziemiak Opublikowano 5 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do usług ;-) PS. Dziś to sobie może padać, bo siedzę w domu! Jutro MA BYĆ SUCHO ;-)
Rekomendowane odpowiedzi