Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jazzkółka Opublikowano 24 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2023 Przystanęłam, posłuchałam... Pieśń się niesie barytonem, con amore, wyśpiewana. Orgazm z liter - zapowiada, w każdym wersie przenośniami i pauzami pieści, a ja głos chropawy, szorstki, wolę - jak ściernisko. Oczy ciemne od miłości - jak po burzy, co gwałtownie, niszczy cielsko porwie, i to, że zatopi, rymy zmiecie, rytm zaburzy... Zatem... Posłuchałam Pańskiej pieśni. Kunszt metafor, niczym liany się wijących wokół Drzewa Poezyji - doceniłam, ale... Za to, gdy ktoś śpiewa zbyt klasycznie... tylko ziewam... Pan wybaczy... (Już mnie nie ma...!) 6.3.20 9
obywatel Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2023 a sio! :))))) a ja wolę swoją mamę, co ma oczy jak atrament.... Pozdrawiam:) 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 @opal Ja bym posłuchał czegoś w pół drogi i spokojnego. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 A ja lubię i tak, tak. :) Czasem pochylam się przed wypracowanym profesjonalizmem, ale czasami zupełna amatorszczyzna potrafi mnie zaskoczyć i zamroczyć. Myślę, że zależy to też od chwili i kontekstu, bo czasami jedno i drugie potrafi mnie dosyć skutecznie zrazić. Chyba jednak dziwną mam naturę :))) Pozdrawiam 1
iwonaroma Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2023 Świetne :) Bo gdy forma treść przerasta Senność wzrasta :) 2
Gość Franek K Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 Najważniejsze to nie dać sobie wmówić, że trzeba lubić to, co lubią inni albo to, co jest ogólnie przyjęte za „lubiane”. Ja np. nie lubię Stonesów, czym wzbudzam ogólne oburzenie.
Kwiatuszek Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 @jazzkółka Fajnie się czytało, pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi