Ten utwór został doceniony przez użytkowników. duszka Opublikowano 18 Lipca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 krzyż go obarcza lecz wiara unosi idzie ciut pochylony tylko czasem o kamień się potknie zatoczy 10
obywatel Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 Jeśli to nie jest na całkiem poważnie to cudne:) sądzę po tytule ofc. :) Gdyby to było przeciwnie, z wielką powagą... to smutne, przypomina Pasję Biorę trochę jednego i drugiego - z dystansem :) Pozdrawiam. 1
Marek.zak1 Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 Wniosek z wiersza , że wiara bez krzyża jest najlepsza. Pozdrawiam 1
Rolek Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @duszka "człowiek zrównoważony" i wiersz wyważony. I bardzo udany. Pozdrawiam 1
corival Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @duszka Tak właśnie to wygląda, czy to w rzeczywistości, czy też patrząc na wiersz jako przenośnię. Podoba mi sie to ujęcie. Pozdrawiam :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jemu są obce zawirowania drobne potknięcia jakieś zwątpienia ktoś go pilnuje sobą osłania a w taki upał użyczy cienia :) 1
tetu Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 Wiersz do zamyślenia. Głęboka refleksja. Pozdrawiam duszko. 1
Rafael Marius Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @duszka Każdy z nas powinien dążyć do równowagi, również gdy ktoś rzuci kamieniem lub wykopie dołek. 1
duszka Opublikowano 18 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawe indywidualne podejście i indywidualny odbiór :) Dziękuję Ci za podzilenie się nimi. Pozdrawiam :) A ja mam wrażenie, że bez "krzyża" nie ma ona potrzby wzrastać i wrastać... Pozdrawiam :) Ciesze się :) I pozdrawiam! Dla mnie to rzeczywistość, którą odkrywam i próbuję ująć w słowa. Dziekuję Ci! :) Tak, to działa też w zwykłej codzienności i też na wesoło :) Dodałeś wypowiedzi lekkości. Dziękuję! Miło mi, tetu :) Dziękuję i również Cię pozdrawiam. Wtedy "krzyż" staje sie nieco cięższy... Ale może tylko przejściowo. To niełatwe, ale dązmy do tego :) Dziekuję! @Dragaz Dziękuję Ci :) 2
poezja.tanczy Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 ...lecz co by zostało gdyby w tym wierszu wiary było za mało 1
duszka Opublikowano 19 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obawiam się, że wiersza by nie było... Rezygnacja zawsze "czyha" w ukryciu. Dziękuje za tą wnikliwą refleksję i pozdrawiam :) Edytowane 19 Lipca 2023 przez duszka (wyświetl historię edycji) 1
duszka Opublikowano 21 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 @Sylwester_Lasota Miło mi :) Dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi