duszka Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 Wciąż myśleć musi aż do śmierci do ulgi człowiek odpływa wśród ławic oniemiałych znaków zapytania 7
Rafael Marius Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @duszka A ja lubię myśleć i robię to cały czas z wyjątkiem snu. I wcale mnie to nie męczy. Taki mam już typ osobowości. 1
Dared Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @duszka Co do "ulgi" i "musi" mógłbym się spierać, ogólnie gratuluję tekstu, podoba misie;-))) 1
duszka Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może to sposób myślenia "wyłapujący" objawienia prawdy :) Dla mnie to forma braku myślenia - tego który "wymyśla" rzeczywistość i prawdę, który nas przez to w sobie więzi. Dziękuję Ci :) Wiem, że niekiedy udaje nam się o myśleniu zapomnieć, ale (według mnie) zawsze wraca do świadomości - nie proszone. Dziekuję Ci za szczere i miłe odniesienie się do tekstu :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 @duszka Tylko czym karmią się te ławice ... Może naszym myśleniem :) Zjadają same siebie Żeby móc pozostać pytajnikiem 1
Rafael Marius Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczerze mówiąc to sam nie wiem. 1
duszka Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odchodzimy z nieskończoną ilością (oniemiałych) pytań, na które nie znaleźliśmy odpowiedzi. Tak to przeczuwam :) Ja też :) To tylko jedna z możliwości. 2
Natuskaa Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2023 Skoro jest "ławica znaków zapytania" (ten zwrot super mi działa na wyobraźnię) , to i pewnie jest jakiś gruby zwierz, przed którym ta ławica umyka :) Pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2023 @Natuskaa Tej myśli, czy skojarzenia nie miałam pisząc, ale są możliwe :) Z tego, co wiem, ryby łączą się w ławice nie tylko w sytuacji zagrożenia - po prostu poruszaja się w nich... Ale doinformuje się jeszcze. Dziękuję Ci! :) @lena2_ Miło mi :) Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi