Ewelina Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 wciąż o dotykaniu myślę i o tobie blisko mnie choć nie o fizykę mi chodzi... a o coś więcej to pewne jest 7
Antoine W Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @Ewelina Fajnie zwięzłe, myśl i forma :) 1
Ewelina Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @Konrad Koper dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Antoine W dziękuję 1
Tectosmith Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @Ewelina Bardzo ciekawe to dotykanie, takie zmysłowe. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Ewelina Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @Tectosmith dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lato sprzyja zmysłowemu dotykaniu :) Pozdrawiam słonecznie :) 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro nie o fizykę, to pewnie o psychikę. 1
Ewelina Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @Rafael Marius można rzec, że nic nie jest oczywiste i dopowiedziane, a tajemnica sprawia, że staje się jeszcze bardziej niesamowite. 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jednak rozum ludzki posiada zdolność tworzenia uproszczonych modeli, które w praktyce sprawdzają całkiem nieźle. Dzięki temu mamy cywilizacje zamiast chaosu, który był na początku. Cała nauka na modelach stoi... ciągle modyfikowanych i dostosowywanych do stale zmieniającej się rzeczywistości. Bezustannie... coraz lepiej poznawanej. 1
obywatel Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 Ryzyk fizyk - chemia? Pozdrawiam:) 1
Ewelina Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @sam chemia też, oczywiście. Pozdrawiam :) @Rafael Marius oczywiście, mózg woli wszystko co uproszczone, modelowe, w jakiś ramach, bo wtedy mniej energii zużywa na zrozumienie. Rzecz w tym, że nie zawsze o oszczędność energii chodzi :) 2
Rafael Marius Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale modele nie tylko do oszczędzania energii służą. Odpowiadają na odwieczną potrzebę człowieka, porządkowania chaosu, który właśnie jest tajemniczy i niesamowity aż do czasu, gdy się go dotknie, czyli mówiąc bardziej naukowo przebada za pomocą dostępnej aparatury. 1
poezja.tanczy Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2023 @Ewelina Ważne że dotykanie skonsumowane Skoro tak bardzo wyczekiwane :) Miękki wiersz 1
Ewelina Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 @Rafael Marius porządkowanie chaosu to proces, który nigdy się nie skończy :) @poezja.tanczy o konsumpcji milczę. A moje wiersze chyba nigdy nie były i myślę, że nie będą twarde :) Pozdrawiam serdecznie :) 2
Rafael Marius Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda, bo gdy się uporządkuje jakiś fragment rzeczywistości za nim już stoi kolejny jeszcze bardziej skomplikowany. Ale warto próbować krok za krokiem. Edytowane 9 Lipca 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Ewelina Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 @Rafael Marius Myślę, że nawet nie ma wyjścia, bo życie w chaosie jest jeszcze trudniejsze niż porządkowanie go.
Rafael Marius Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też tak uważam, choć znam takich, co lubią siedzieć w chaosie i wcale nie chcą z niego wychodzić. Też miałem takie momenty w życiu w okresie nastoletniego buntu. 1
Ewelina Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 @Rafael Marius a to może wynikać z faktu, że to co dla jednych jest chaosem, dla innych nim nie jest Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. każdy ma indywidualne kryteria. Tak mi się wydaje. 1
Rafael Marius Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Owszem jak najbardziej może tak być, choć istnieją pewne obiektywne kryteria oceny, co jest chaosem. Psychiatria posiada odpowiednie narzędzia diagnostyczne. Jednak jest i taka możliwość, zapewne rzadsza, iż ktoś w chaosie siedzi z upodobaniem, świadomie i intencjonalnie. Tak było w moim przypadku, gdy byłem punkiem, a jednym z celów tej subkultury jest dążenie do chaosu. 1
Czarek Płatak Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ta inwersja 'pod rym' wydaje mi się zupełnie niepotrzebna. 1
Rekomendowane odpowiedzi