Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 25 Czerwca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2023 (edytowane) Człowiek buja buja się po świecie zakocha się lub zabuja pośród plag i blag rozmaitych Naraz rośnie w lata wzrasta w cztery kąty wybijają wielorazowe przyzwyczajenia są zawody, ale poniekąd dociera I zdarzy się człowiekowi który naprzygląda się poezji że w jego urodziny gdzieś pod Chopinem gdzieś obok kogoś pośród zieleni w głupstwie metaforycznych wydarzeń prostotą przymrużeń oka... jego imię mickiewiczowsko zabrzmi: czterdzieści cztery (44) ;) Warszawa – Stegny, 25.06.2023r. Edytowane 25 Czerwca 2023 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 15
Leszczym Opublikowano 25 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2023 @iwonaroma Zupełnie nie trzeba, ale wczoraj faktycznie troszkę zrozumiałem zwrot Mickiewicza "a imię jego 44" ;)) 1
violetta Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2023 życzę jeszcze raz 100 lat, ale chyba szybciej przeniesiesz się w piękną krainę:) najstarsi poeci Cię przeżyją:) 1
Leszczym Opublikowano 25 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2023 @violetta No ba, poetki również :) Swoją drogą jakby coś kiedyś znów itd, park, spacer, kawa czy inne takie to daj znać, albo nawet podaj namiary na priva ;)) @violetta No i oczywiście jeszcze raz dziękuję, na ogół zresztą nie obchodzę :))
violetta Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2023 @Leszczym dla mnie spacery w miłym towarzystwie to frajda:) park to dla mnie oddech:) fajni byli ci architekci:) kiedyś się wybiorę do tego muzycznego domku na coś:) z czystej ciekawości. Parę lat temu kwitły tam polne kwiaty i taka była słoneczna nuta, chyba nawet napisałam kiedyś wiersz o tym :)
Leszczym Opublikowano 25 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2023 @violetta tak, potwierdzam, że impreza u Architektów była ekstra fajna ;) I nawet dzięki sprzedażowym zamiarom z kilkoma z tych osób udało się zamienić kilka słów ;)
obywatel Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 o mesjaństwie i mesjaszach coraz więcej, wieszcz należąc do tajnej loży przeniósł tę idee na papier i wszyscy skrupulatnie to podchwycili, to co nazywa się poświęceniem ubrano w piórka wybawicieli - cóż dobrych szeryfów, ich postaw trzeba za przykład do wzięcia brać, Marwelowsko superbohaterów :) w naszym kraju powinna powstać saga nie wiedźmińska ale TWARDEGO bio człowieki z żelaza i marmuru się zdezaktualizowały... Pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Somalija Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 @Leszczym Też świętuję urodziny w zieleni... Wszystkiego najlepszego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 (edytowane) @sam Coś w tym jest. Podam przykład Banksego, który niesamowicie i bardzo niejednoznacznie opisuje świat. Ktoś zrobił profil Banksego na fb, który przez chwil kilka obserwowałem. I niestety nie miał nic wspólnego ze streetartem, a z jakimś na siłę ordynarnie pozytywnym przekazem :// Często tak właśnie to tutaj działa :// @iwonaroma bardzo dziękuję za ładne obrazki ;) @Somalija Bardzo dziękuję i tym bardziej, że serio lubię Twoje wiersze ;)) Edytowane 26 Czerwca 2023 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 1
corival Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 @Leszczym Rzeczywiście niezwykle klasyczne i wzniosłe skojarzenia, a ja tak prozaicznie wobec tego z drobnym opóźnieniem wszystkiego naj życzę i pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 @corival To tylko żart wierszowany, nie sądzę żeby w jakikolwiek sposób był niezwykły :) Ale bardzo dziękuję i zaraz do Ciebie zajrzę :))) 1
duszka Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 @Leszczym Bardzo refleksyjnie, delikatnie, jakbys trącał wewnętrzne struny... Pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 @duszka Duszko Ty masz zdaje się inne spojrzenie, jakby lepsze i bardziej dobrotliwe na wiele spraw :)) Również pozdrawiam :) 1
Rafael Marius Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 @Leszczym Ładny ten wiersz urodzinowy. Do mnie też by pasował, nie tylko dlatego, iż mam urodziny w czerwcu, tyle, że 54. A skoro nie obchodzisz, to życzeń nie składam, bo i po co. Ja też nie obchodzę. Tylko jako dziecko ze względu na prezenty. 1
Leszczym Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 @Rafael Marius gdzieś po 18 urodziny się rozmywają ;) 1
Rafael Marius Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. U mnie to znacznie wcześniej, gdzieś koło 10 roku. Byłem za wcześnie duży. 1
Leszczym Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 @Rafael Marius Nie miałeś kolonialnych czy przyjacielskich pasów na pupę na 18stkę? 1
Starzec Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 @Leszczym świetny Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi