Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 19 Czerwca 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2023 (edytowane) żyła z kobietami wybierała najdelikatniejsze te zbyt miękkie dla mężczyzn nimfy pierwiosnki drżące nieświęconym otworem ciała smakował rozkosze słabo owłosionych chłopców tych zbyt miękkich dla kobiet opuszczamy matczyne schrony ale klasa solistek i sala samobójców to żaden wybór codzienne wrazidło męczy umysł duszę i serce czy istnieje prawda jedyna zgodna z sumieniem każdego Edytowane 21 Czerwca 2023 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 8
Rafael Marius Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To wyraźnie o lesbijkach. Jak dla mnie na czasie, bo w sobotę przeszła przez Warszawę Parada Równości. Miałem okazję obserwować. Najwięcej było licealistek i studentek. W sumie 80 tyś. uczestników. Co do ich delikatności to nie wiem. Nie znam takich osób. Z kolei w niedzielę szedł Marsz Żółtej Wstążki. Ten z kolei w obronie osób w kryzysie psychicznym. W tym roku z tęczą na platformie. Wśród młodych osób wymagających hospitalizacji psychiatrycznej jest ogromna nadreprezentacja LGBT+. Edytowane 19 Czerwca 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Antoine W Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2023 @Somalija Na razie jeszcze nie wiem do końca co myśleć, zbyt śmiałe dla duszy, zachowawcze dla umysłu - ale piękne samo w sobie... :)
poezja.tanczy Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2023 @Antoine W @Somalija Ja mam podobnie. Nie wiem co myśleć, bo to nie moje myślenie. Ale ciekawe podejście. Świeże, młodzieńcze, wolnościowe.. Jest coś w tym 1
Somalija Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @Rafael Marius Świat się bardzo skomplikował, jestem w mniejszości, wolę mężczyzn... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Rafael Marius Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko się cieszyć. 1
Somalija Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też nie wiem, co myśleć obserwuję świat... i przesuwam się w stronę mniejszości... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, nie wiem 2
Rafael Marius Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja mogę śmiało powiedzieć, że zdecydowana większość kobiet, które spotkałem preferowała damskie towarzystwo. One nie były lesbijkami w znaczeniu, że uprawiały sex z innymi kobietami. Jedynie na poziomie uczuciowym, intelektualnym i towarzyskim wolały własną płeć. Mogły mieć nawet męża i dzieci, ale wolały przebywać ze swoimi koleżankami niż z nim. U mnie w rodzinie wszystkie kobiety właśnie takie są i były. 1
Somalija Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @Rafael Marius Rodzina kobietami silna, to wiadomo... Ja mam koleżanki, różne te szczere i te bardziej wścibskie, którym za dużo nie można powiedzieć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Corleone 11 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Siostrzyczko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - wbrew pozorom możesz śmiało opuścić "nimfy pierwiosnki drżące". Chociaż z drugiej strony słowa te niosą w sobie delikatność i jako takie dodają Twojemu wierszowi uroku . Tytuł jest w sam raz - doskonały jako taki. Często powtarzam sobie te słowa wiedząc, że lecę za nisko. Wciąż... To Wiersz Wysokich Lotów . Serdeczne pozdrowienia.
Somalija Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @Corleone 11 Ja lecę jeszcze niżej... Cieszę się, że udało mi się poderwać... 1
Corleone 11 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @Somalija To, że przypominasz sobie o konieczności Wysokiego Latania, jest Bardzo Istotne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . I świadczy, że dokładasz starań . O To właśnie chodzi. Dobrej i spokojnej nocy .
Somalija Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 @Corleone 11 To było stosunkowo niedawno, kiedy oderwałam się, paradoksalnie zrobiłam lepsze postępy w każdej dziedzinie życia, z góry widząc więcej... 1
poezja.tanczy Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mniejszości są fajne, bo nie naśladują Nie owczy pęd Jeden za drugim Trzeba być sobą A nie innych ozdobą Ale Ty to wiesz :) 1
Somalija Opublikowano 21 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 @poezja.tanczy Mniejszości zaczynają się trochę szarogęsić i dlatego zostajemy w mniejszości... ze swoją normalnością stoję z boku... POZDRAWIAM Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Dared Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 @Somalija Wiersz świetny (jak zwykle), głupi jestem, wiem, nie godzę się na żadne podziały na "większość" i "mniejszość", to bezsens, jestem szatynem należę do większości, mam "rzymski nos" należę do mniejszości, lubię piłkę nożną jak większość, kocham literaturę jak niewielu, nie lepiej skupić się na tym co nas łączy zamiast tym co dzieli? wiem głupi jestem
Corleone 11 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 (edytowane) @Somalija Ale było Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . A Pierwsza Próba, by wzlecieć wyżej - lub Pierwszy Krok Ku Wyższej Świadomości - wynikają z potrzeby tak duszy, jak i serca. Która przychodzi z czasem, w naturalny - czy też "rozwojowy" - sposób. Wtedy pragnie się powtórzyć Próbę lub stawiać kolejne Kroki . Serdecznie Cię pozdrawiam, dobrej Środy . @Dared Drogi Daredzie, podziały są częścią naturalnego porządku rzeczy. Zatem Twoje słowa są jak najbardziej sensowne. Podziały na drodze Rozwoju ku Jedności - Źródłu - od Którego wszyscy wyszliśmy. Jedności/Wszechobecności/Nirwanie - tu możesz wymyślić i dodać własną nazwę - osiągnąwszy Którą i będąc w Której zachowamy jednak osobową odrębność. Owo dążenie też jest naturalnym porządkiem rzeczy. Dzieje się tak, jak to określił Mistrz Michaił w "Mistrzu i Małgorzacie" - "Wszystko będzie tak, jak ma być, tak już jest urządzony świat.". Dzięki za uwagę . Serdeczne pozdrowienia . Edytowane 21 Czerwca 2023 przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji) 1
Dared Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 @Corleone 11 Widzisz, w skrócie (nie lubię dużo gadać), wraca pytanie bóg nas stworzył? czy my stworzyliśmy boga? 1
Corleone 11 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W mniejszym skrócie - to pierwsze: Wszechświat/Absolut/Bóg nas stworzył. I jest to jedna z niewielu prawd, które autorzy zamieścili w tak zwanej Biblii.
Dared Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 @Corleone 11 W "tak zwanej Biblii"? myślisz że tam jest prawda?
Rekomendowane odpowiedzi