tomass77 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 (edytowane) Byłeś taki maciupki Ukołysałbym Cię wtedy W orzecha łupinie Byłeś taki niewinny .. Bezbronny Jak mały żagielek Potrzebowałeś podmuchu By skierować Cię Na życia kurs .. A dziś ? To właśnie się stało, musiało nastąpić W ciągu jednej nocy.. zmiana planet Uran na dotknięcie ręki Merkurego Minęła Jowisza pierścienie Owinęły się wokół palców księżyca Ziemia pozostała ukryta .. Stało się w mlecznej drodze Stało W słonecznym gwiazdozbiorze Gdzie śmierć i życie Dla siebie Nie stanowią przeszkody .. Odbyło się jak splot komet Jedwabisty welon Rozproszył fizykę planet Spójność myśli Twoje życie płynie Odpływa w niewiadomą dal .. Edytowane 11 Czerwca 2023 przez tomass77 (wyświetl historię edycji) 4
poezja.tanczy Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 Kosmiczne gadanie Wyolbrzymianie Ale dobre. Na wieczorne śniadanie :) +
tomass77 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @poezja.tanczy Ponieważ jesteś głodny (a), broda nie stanowi od którejś tam edycji eurowizji, zaspokoję twój wilczy apetyt odpowiedzią na rymowany, zapewne z chęci rymu wynika jego treść, chudy komentarz. Przede wszystkim, pewnie chciałeś być oryginalny nazywając się „poezja tańczy” .. Przypomniało mi to (dziękuję) motto Stachury „wszystko jest poezja”. Jednak w twoim przypadku Drogi Krytyku, „poezja tańczy” brzmi nieco płasko i nijako. Jeśli już zabierasz się za krytykę, rób to z klasą i wdziękiem, wypowiedz się głębiej .. (teraz ja zrymowałem, to nie sztuka). Nie pozostawiaj uśmieszków, bo tutaj po prostu to nie wypada. Na pewno nie ironicznie. Co się tyczy wiersza, być może się nie udał, być może, zdarza się. Osoby tutaj piszące wkładają pewną pracę, czas, uczucie w to, co piszą. Czasami są to godziny pracy, przemyśleń nad formą, treścią, jak oddać to, co chce się przekazać. Nie wiesz, bo ograniczasz się do krytyki.. Trochę szacunku i ogłady!
poezja.tanczy Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 @tomass77 Boli, gładzi I nerwy wciąż sadzi Co się przejmujesz Choć to nie zawadzi Co się dołujesz To nie była krytyka Źle zrozumiałeś Pijanego komika :)
tomass77 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 (edytowane) @poezja.tanczy Z całą sympatią, nie dogadamy się. Doceniam fakt, że odpowiedź jest wierszem. I to w jak krótkim czasie! Jesteśmy z różnych epok. Odebrałem komentarz jako ironię i to mnie zabolało bo rozumiem, że wiersz może być słaby ale ironia jest niegrzeczna. Natomiast teraz rozumiem, że trochę się bawisz słowem. Ok. Pozdrawiam. Edytowane 11 Czerwca 2023 przez tomass77 (wyświetl historię edycji)
corival Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 @tomass77 Ciekawie ujęty epizod kosmiczny... przybyły z otchłani i w otchłani znikający. Spodobał mi się Twój wiersz. Pozdrawiam :) 1
duszka Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2023 @tomass77 Wzruszająca i piękna pierwsza część wiersza.., którą odbieram jako wspomnienie początku życia dziecka i własngo rodzicielstwa... A potem zwrot - w kieruku osiagniętej przez niego dorosłości i dojrzłości i zwiazaniej z nimi naturalnej konieczności "oddania" go wszechświatowi. Tak jesteśmy jego dziećmi i tylko przejściowo "nalezymy" do naszych rodziców. Tak przemawia do mnie Twój wiersz - głęboką miłością ojca. Pozdrawiam :) 1
tomass77 Opublikowano 13 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2023 @corival Serdeczne dzięki Corival. Starałem się połączyć baśniowość oraz żelazny świat kosmiczny w metaforę życia człowieka.. Nie wiem czy się udało. Pozdrawiam T. @duszka Bardzo dobrze przemawia. Nawet nie wiesz jak mnie raduje Twój komentarz Duszko. Pozdrawiam T. 2
Rekomendowane odpowiedzi