kall Opublikowano 1 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 pod twe rządze poddaję się delikatnie jak ptak tego pragnęli wszyscy królowie : samotny monarcha bogaty książę mój poczet władców większy niż słów pan myśli chęci marzeń miłości tylko nie abdykuj
kall Opublikowano 1 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 dziękuję bardzo za dobre słowo. wkońcu trafiłam z tytułem... pozdrawiam Kalina
złota lenka Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 podoba mi się... mam nadzieję,że kiedyś trafisz na właściwego monarchę, który wprowadzi demokracje i w niej zostanie do końca... pozdrawiam lenka
złota lenka Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 tak się teraz zastanawiam, że popracowałabym jednak nad kosmetyką formy... pod twe rządze poddaje się delikatnie jak ptak ---> dwa wersy? tego pragnęli ---> uważam,że bez zbędnych słów brzmi lepiej wszyscy królowie : ---> można by zrobić "wcześniejsi" zamiast "wszyscy" samotny monarcha bogaty książe ---> książe czy książę? bo pewna nie jestem mój poczet władców większy niż słów ---> dwa wersy? pan myśli ---> a może zamiast tej wyliczanki to "pan absolutny" albo "królu słońce" chęci (tak wołano na Ludwika XIV) marzeń miłości tylko nie ---> puenta świetna abdykuj nie zrozum mnie źle, zaczęłam nad nim myśleć, dlatego,zę bardzo mi sie podobaa to tylko moje propozycje = niekoniecznie dobre... :P pozdrawiam jeszcze raz lenka
kall Opublikowano 2 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 hmm... a teraz przekażę swoje zdanie co do twoich zmian lenko ;) pod twe rządze poddaje się delikatnie jak ptak ----> jeśli zrobię to w dwuwersie nie podkreśle znaczenia delikatności - a o to mi właśnie chodziło ;) bo tego właśnie pragnęli ----> lubię przesyt :) wszyscy królowie : ----> wszyscy - nie tylko wcześniejsi samotny monarcha bogaty książę ----> racja ;) mój poczet władców większy niż słów ----> znów na celu podkreślenie zasobu władców pan myśli ----> chciałam wprowadzić własną myśl, taki powrót do teraźniejszości ;) chęci marzeń miłości tylko nie ----> dziękuję :* abdykuj bardzo serdecznie dziękuję za wizytę i komentarz. No i miłe słówko, Milenko :* Pozdrawiam Kalina
Rekomendowane odpowiedzi