izabela799 Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 Wiosna się zbliża małymi krokami zmieni przyrodę ożywi kolorem będą od rana ptaszęta śpiewały swoim folklorem. Jeszcze przymrozki i poranki zimne słońce promieniem nieśmiało rozgrzewa przez białe noce powoli do nas brnie życie otwiera. Na szybach jeszcze moc wzorów przejrzystych co mróz maluje gdy się jeszcze nudzi wokoło wkrótce zjawią się kolory w świetle nadziei. Będziemy zbierać kwieciste bukiety patrzeć jak życie na nowo się budzi w parku na ławce słuchać słów sekretnych grzać się w ciepłe dni. Na drzewach pąki zielenią wystrzelą ze snu się zbudzą uśpione zwierzęta odejdzie zima ze śniegu bielą lecz uśmiechnięta. 2
corival Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 @izabela799 Zgadzam się, że wiersz wymaga nieco regulacji, bo miejscami rozbiłaś rym, czy rytm, ale ogólnie, co do treści, podoba mi się. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To taki przykład do poprawy rymu. Tutaj też należałoby poprawić... tak sobie myślę... może coś w stylu: odnajdzie zima z śniegu czystą bielą. Pozdrawiam :)
Kasia Koziorowska Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 Gratuluję świetnego wiersza, szczególnie rymów (chciałabym umieć pisać wiersze rymowane). Pozdrawiam!
izabela799 Opublikowano 2 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 @corival tak to jest - jak pisałam wiersze z rymem gramatycznym były naprawdę fajne, kiedy tylko "w modę " zaczęły wchodzić rymy niegramatyczne wychodzą bardzo średnio :( 1
corival Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2023 @izabela799 Masz dwa wyjścia: albo ćwiczyć to co jest w modzie, albo nie hołdować modzie i trzymać się własnego stylu. Pozdrawiam :)
izabela799 Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2023 @corival szczerze, lubię swój styl i chociaż "szarym ludziom " się podoba, to już niekoniecznie podoba się "znawcom" 1
corival Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2023 @izabela799 Wszystkich nie zadowolisz nigdy, taka jest brutalna rzeczywistość :) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi