Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zakwitnąć jak kwiatek pragnęłabym latem, rozwinąć znów płatki swoje. Wykąpać się w rosie i wszystko mieć w nosie rozpocząć lipiec we dwoje. Drobinę zapachu rozpylić nad lasem, zwabić motyla na kawę. I zalśnić mu w słońcu, by dojrzał mnie w końcu, że nie jestem snem lecz jawą. Zakwitnąć jak kwiatek, czasem, pod lasem dobrze by przecież było. Szkoda, bo motyl mruknął pod nosem, że mnie się to wszystko śniło. 19
Tectosmith Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @Kwiatuszek Sympatyczny, radosny i przyjemny wierszyk :-) Szkoda, że to tylko sen. Pozdrawiam serdecznie :-) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 więc bądźżesz kwiatuszkiem z figurką nie brzuszkiem zrobioną na bóstwo co oko motyla na chwilę zatrzyma i będzie milutko natychmiast przyfrunie wypieści jak umie i jeszcze zapyli a potem odleci nie lubi on dzieci to cecha motyli :) 2
corival Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @Kwiatuszek Lekki, radosny i trochę melodyjny wiersz. Więcej miłych snów w tym guście życzę. Pozdrawiam :) 1
Manek Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 lekko, zwiewnie i z przymrużeniem oka. A jednak melancholijnie 1
Kwiatuszek Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @Tectosmith Niekiedy sny się sprawdzają:-) Dziękuję za serduszko i pozdrawiam serdecznie! @Jacek_Suchowicz Hahaha, a czułam, że ktoś skojarzy zapylanie:-))) Dziękuję i pozdrawiam! @iwonaroma Dziękuję za serduszko i komentarz, pozdrawiam serdecznie! 1
Rafael Marius Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sęk w tym, iż motyle mają różne gusta i nigdy nie wiadomo jakie, zanim się nie sprawdzi. A gdy się nie trafi, to już za późno, bo motyl odleciał. 2
Kwiatuszek Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @corival Dziękuję i z wzajemnością:-) Pozdrawiam serdecznie! @Manek Cieszę się, że się spodobało:-) Dziękuję bardzo i pozdrawiam! @Rafael Marius Tak to już jest. Swój motylek musi trafić na odpowiedni kwiatek. Tak mi się skojarzyło wiosenne:-) Dziękuję serdecznie i pozdrawiam! 1
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @Kwiatuszek Ciekawa rymowanka i do tego z motylem. Pozdrawiam. :-) 1
Kwiatuszek Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @janofor @JWF Dziękuję za serduszka i pozdrawiam Was serdecznie! @Wiesław J.K. Miło mi:-))) Dziękuję serdecznie i pozdrawiam! 2
Leszczym Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @Kwiatuszek Jest moc ;) Ładny motyli wiersz ;) 1
Kwiatuszek Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @Leszczym Cieszę się, że zajrzaleś:-) Dziękuję za serduszko i miły komentarz! Pozdrawiam serdecznie! 1
A-typowa-b Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @Kwiatuszek Ale tu motyli, wiosennie. Pozdrawiam 1
Kwiatuszek Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2023 @A-typowa-b Dziękuję za odwiedziny;-) Pozdrawiam!
poezja.tanczy Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2023 Przypomniało mi się sławne rozważanie Zhuangzi Czy śnię, że jestem motylem, czy to motyl śni, że jest mną :) A wiersz piękny +++ 1
Kwiatuszek Opublikowano 24 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2023 @poezja.tanczy Spóźnione, ale szczere podziękowania:-))))
Kwiatuszek Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 @Nostalgi.Nemo Niezmiernie miło mi czytając taki komentarz pod moim wierszem. Staram się z każdym tworem być lepszą, nie zawsze wychodzi tak jak chcę. Zazwyczaj to emocje, które same cisną się na kartkę:-) Dziękuję bardzo i pozdrawiam!
SpArki Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 Cudnie A czy może można kończyć też lipiec we dwoje? 1
Nata_Kruk Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 Urocza treść.... :) bardzo lubię słowo.. sen.. w tytule, tutaj dodatkowo jeszcze.. motyl.. Czyta się jednym tchem... jest dobrze. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi