Ewelina Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 mówią że jak boli to nic bo kiedyś przestanie a kiedy jest szczęście to jest wszystko i trzeba je zbierać garściami zachłannie mówią że jak odszedł to nie wróci i dobrze bo po co ma wracać skoro sobie poszedł mówią: nie przejmuj się już 6
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) "niech sobie mówią co obchodzi mnie cały świat" ty wiesz swoje i cieszysz się każdego dnia i szukasz wciąż i szukasz wciąż kogoś kto szcęście po kres dni ci da pozdrawiam ps przpomniałaś mi piosenkę Giglioli Cinquetti - Non ho l'età lub po polsku Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Ewelina Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 @Jacek_Suchowicz Z rękawa sypiesz wersami :) Piosenka nic mi nie mówi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tectosmith Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2023 @Ewelina Tak mówią i mają niestety rację, ale nie zawsze. Są rany, których nic nie zagoi. Pozdrawiam ciepło :-)
corival Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2023 @Ewelina Hmmm... tak mi się właśnie pomyślało, że faktycznie zebrałaś tutaj myśli i słowa, którymi zazwyczaj ludzie po rozstaniu kogoś pocieszają. Dziwne jak bardzo standardowo to brzmi po napisaniu, a mówione nawet niekiedy wspomaga. Pozdrawiam :) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2023 @Ewelina Uniwersalne panacea na ból tanie, ponieważ są uniwersalne ale czy pomagają? 1
Ewelina Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2023 @Wędrowiec.1984 Sądzę, że wcale. A słyszymy je tak często... Czasem lepiej wspólnie pomilczeć. Niestety są ludzie, którzy mają silną potrzebę wypełniania ciszy słowami, nawet bylejakimi... I wtedy lecą z ust tego rodzaju wypowiedzi. @corival Tak, czasem pomaga, choć chyba rzadko. Prawdopodobnie bardziej pomaga sam fakt, że jest ktoś obok, kogo obchodzimy i kto usiłuje nam pomóc... nawet jeśli jakoś niezdarnie...ale jeżeli z serca to robi to można wybaczyć i przyjąć to wsparcie. Pozdrawiam serdecznie :) 1
Ewelina Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2023 @poranki A i masz słuszność. Dokładnie jest tak jak piszesz. Dziękuję za cenny komentarz. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ewelina Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2023 @poranki napisałaś, że obecność jest najważniejsza i to jest prawda. Tak samo jak to, że w emocjach i tak nie słyszymy, co ktoś do nas mówi :) Ważne żeby był. Również wszystkiego dobrego :)
Rekomendowane odpowiedzi