Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jan_komułzykant Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 od nowa uczę się jak mówić nie mówię jak mi mówią długo lecz czytam wciąż i pisać lubię ustami chyba będzie trudno mam krótszą pamięć mniej się ścieram uśmiech jak maska tkwi przyszyty wszystko w porządku ktoś zapewnia potem wypełnia chemią żyły nie nie liczyłem na nikogo byłem jak mięso z galaretą co gdzie zaszyją i w co włożą jest mi już dzisiaj wszystko jedno składali mnie od kiedy z ziemią nie dali rady ego włożyć w końcu wepchnęli w masę z czegoś coś co ma z czasem wyjść na korzyść od nowa uczę się jak chodzić jak mi na imię nie wiem nie mam jakbym się wcale nie narodził coś amputować chcą coś sprzedać miałem rodzinę i wspomnienia uśmiech pod szwami w grymas przeszedł że takich nosi matka ziemia udaję że nie słyszę grzeszę spotkałem miłość i wiedziałem jak nikt kochała mnie też ona ale nam w drodze wyrósł kamień i stał się górą skał wkoło nas 13
Rafael Marius Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 @jan_komułzykant Życie nie poskąpiło nieszczęść, a żyć trzeba. 1
Nata_Kruk Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Janko... "test"... aż strach pomyśleć, że zaczną nas tak testować. Wplotłeś w wersy tego wiersza epokę technologii... wariactwa mądrych inaczej, dla których człowiek jest tylko masą, którą można zepchnąć w niebyt.... Możliwe, że stanie się jak filmach, kiedyś coś było, że sztuczna inteligencja stanie przeciwko idiotom, którzy już dawno przekroczyli granice etyki. Piękny mądry i przejmujący wiersz. Zabieram do do siebie. 2
iwonaroma Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Świetny. Poruszający, głęboki, szczery. 1
Nefretete Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 (edytowane) @jan_komułzykant I dlatego! Muszę przytoczyć fragment Michaela Facault: „to nie my mówimy językiem, lecz to język mówi nami” Człowiek jest pirotechnikiem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a nauka wynikiem psuje Wiek! Z podobaniem dla treści Test z naszej sierści Pozdrowienia! Edytowane 17 Kwietnia 2023 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) ciągle pędzimy chcąc świat gonić lecz tak naprawdę cel nieznany nowe techniki i atomy ale mentalnie niedorastamy tu życie ludzkie najważniejsze tam już dla dzieci eutanazja wyższej etyki brak na świecie a nadmiar kasy bół i śmierć sprawia Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 3
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 witam - głęboko na tak dla takiego pisania - Pozdr. 1
corival Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 @jan_komułzykant Doskonale oddałeś taką właśnie rzeczywistość, ku której chyba gnamy na złamanie karku. Pozdrawiam :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie, dobrze chociaż, że szczęścia też chodzą parami. Dziękuję bardzo. 1
jan_komułzykant Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dosłownie tydzień, może dwa tygodnie temu nastąpił podobno ostatni etap tworzenia sztucznej inteligencji na miarę ludzkiego umysłu, a nawet przewyższające jego możliwości, również w myśleniu abstrakcyjnym. Zagrożeń podobno jest sporo. I to, że jak dotąd baliśmy lub śmialiśmy się bardziej lub mniej z pomysłów niektórych, jak piszesz ‘mądrych inaczej’, to jeszcze niewinne bajeczki. Ciekawe co będzie, jeśli zaczną działać (co stało się ponoć już ciałem) potężniejsze mózgi od naszych lub bardziej wyrafinowane (a może i chore) ‘inaczej myślące” komputery. Dziękuję Nato za świetny komentarz i miłe słowa. 1
jan_komułzykant Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczerze i bardzo serdecznie Ci dziękuję Iwonko. 1
jan_komułzykant Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za podobanie, komentarz i chyba dość adekwatny cytat. Z sierściem na dłoni pozdrawiam. :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niestety pędzimy nic się nie boimy a przecież sens dostrzec bywa tak łatwo jak zwalczać korupcję już z poziomu gminy lub przebyć ocean wpław albo tratwą Dziękuję. Witaj Waldku, miło że zajrzałeś, dziękuję za komentarz. Pozdrawiam. Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 1
jan_komułzykant Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @corival Dziękuję bardzo za przychylny komentarz i dobre słowo. Pozdrawiam serdecznie.
jan_komułzykant Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 @LeszczymDziękuję bardzo za wizytę :) Pozdrawiam
Leszczym Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 @jan_komułzykant To ja dziękuję i również pozdrawiam ;)
Klip Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2023 @jan_komułzykant Cenna jest Twoja niebanalna szczerość. Trzymaj się! Pozdrawiam serdecznie.
ais Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Od długiego czasu ludzkość jest zwierzyną laboratoryjną, na której przeprowadzane są wstrząsające testy. Kiedyś prostym złodziejom za kradzież ucinali rękę, a przestępców wieszali. Teraz ta grupa ma broń, przed którą ciężko się ochronić. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam. 1
jan_komułzykant Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2023 @JWF @miauczenie owies @Tectosmith Dziękuję za obecność. Pozdrawiam. 1
jan_komułzykant Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, również serdecznie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi