W.M.J Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 wiersz jest jak filiżanka kawy w której mieszają się myśli i słowa tak jak gorący napój pobudza zmysły tak poezja pobudza duszę i umysł słowa są jak kropelki deszczu które spadają na wyschnięty ląd w poezji odnajduję ukojenie kiedy życie jest pełne napięć niekiedy wiersz jest jak otwarte drzwi które prowadzą do innej rzeczywistości tam, gdzie światło jest jaśniejsze a zgiełk miasta milknie w ciszy czasami to jak refleksja która tkwi głęboko w sercu to ujście emocji i uczuć które inaczej pozostałyby w mroku gdyż poezja to nie tylko rym i metrum to przede wszystkim żywe słowa słowa, które ożywają w duszy i dają jej skrzydła do lotu 6
Marek.zak1 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Podoba mi się ta próba zmierzenia się z tematem i z wieloma myślami się zgadzam. Dla mnie poezja też jest nośnikiem myśli, przesłań, które dzięki niej łatwiej trafiają do odbiorcy. Pozdrawiam 1
Rafael Marius Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Otóż to. Ładnie to wyraziłeś. 1
W.M.J Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 @Marek.zak1 Siemanejro, jak się podoba to się cieszę :) Dziękuję, pozdrawiam. @Rafael Marius Dziękuję, pozdrawiam.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To szczególnie mi się podoba. Co do reszty utworu, generalnie zgadzam się. Jeśli o mnie chodzi, poezja zawsze była dla mnie lirą, na której wygrywane są słowa. Jednak, by jej posłuchać muszę mieć idealną ciszę. 1
iwonaroma Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Fajne to porównanie wiersza do filiżanki kawy ... Wyobrażam ją sobie jako kruchą, niewielką, pięknie zdobioną porcelanę - a kawa wyśmienita, aromatyczna.... :) Choć wiadomo, że zdarzają się też obszczerbione fajanse z lurowatą zawartością:( 1
W.M.J Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2023 @Wędrowiec.1984 Ładnie ujęte, dziękuje za czytanie. @iwonaroma :) Dziękuję, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi