corival Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Spętana zieleń przy miejskiej ulicy, walczy zawzięcie, choć ledwo oddycha. Spłachetek ziemi wśród rozgrzanych murów, musi wystarczyć... tak postanowiono. Brukowa kostka pali nerwy stopy, słychać sekundy, niecierpliwe rytmy. Rycząca rzeka rwie koryto nurtem, smętna uroda ścian wyrosłych wokół. Czarne dno szumi, sieje szarym pyłem, warczące barwy zagłuszają myśli. Daleko szumią betonowe raje, mamią kolorem, pozorną urodą. Zmęczone oczy kotwiczą na morzu żywej zieleni. Oddech dla umysłu. Wyspa tak kusi, ulga dla spojrzenia, goni brak czasu skołataną duszę. Tupie więc naprzód, poganiana batem, cień konieczności przesłania marzenia. Później odpocznie, teraz nie ma szansy, nerwowe kroki, mrowisko pochłania. 7
iwonaroma Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Gdyby nie ta zieleń miasta by nas pożarły... Im mniej zieleni tym bardziej żarłoczne miasto :(
corival Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 @iwonaroma No właśnie... Miło mi, że zajrzałaś i skomentowałaś. Bardzo trafnie. Pozdrawiam :)
Rafael Marius Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja mieszkam w parku. Wszędzie wokół mam zieleń. Nawet w zimie jest, bo posadzili zimozielone rośliny. Jest pięknie, choć to w centrum Warszawy. A po drugiej stronie ulicy kolejny park i wokół mniejsze skwerki. Do nas ludzie przychodzą na wypoczynek, a dzieci się bawić. 1
corival Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 @Rafael Marius O właśnie... dobrze odczytałeś. Masz szczęście, że pomimo zamieszkiwania w wielkim mieście, masz do dyspozycji tyle zieleni. Dziękuję za wizytę i komentarz. Pozdrawiam :) 1
Rafael Marius Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chociaż w tym mi się udało. 1
corival Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2023 @EwelinaDziękuję za wizytę i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) @Rafael Marius To spory plus. Sądzę, że gdyby tak pokopać, to jeszcze by się coś tam znalazło... 1
corival Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Ewelina Dziękuję za wizytę i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) @Natuskaa Tobie również dziękuję za czytanie i ślad. Pozdrawiam :)
corival Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @Wiesław J.K. Milo mi, że zajrzałeś. Pozdrawiam :)
Wiechu J. K. Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @corivalWzajemnie pozdrawiam :)
corival Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @Tectosmith Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi